Orlovi putuju u Luksemburg: Verujemo u naš kvalitet

FIFA World Cup 7. okt 202113:30 > 13:452 komentara
fudbalska reprezentacija Srbije
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Fudbalska reprezentacije Srbije putuje u četvrtak u Luksemburg, gde će u subotu igrati meč šestog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izabranici Dragana Stojkovića će u četvrtak u 18 časova krenuti u Luksemburg, gde će u subotu igrati protiv domaćina kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo. Potom će dočekati Azerbejdžan u Beogradu 12. oktobra.

„Očekujemo dve pobede. Maksimalno ozbiljno ćemo ući u obe utakmice i probaćemo da uzmemo šest bodova“, rekao je Dušan Vlahović.

„Imamo kvalitet, sve je na našoj strani. Daćemo sve od sebe da uzmemo tri boda u Luksemburgu, a onda da odnesemo pobedu protiv Azerbejdažana u Beogradu“.

povezane vesti

Na pitanje da li postoji pritisak pred naredna dva meča, mladi napadač je rekao:

„Ne bih rekao pritisak, više je obaveza prema nama samima i svima koji nas prate da ostvarimo dve pobede i da onda idemo na sve ili ništa u Portugalu. Euforija postoji. Velika su očekivanja nacije. Daćemo sve od sebe“.

Srbija je trenutno druga na tabeli grupe A sa 11 bodova iz pet utakmica. Na vodećoj poziciji je Portugalija sa 13.

„Mislim da smo od početka ovih kvalifikacija stavili sebi do znanja da u svakoj utakmici možemo da idemo na pobedu. Prethedne utakmice daju nam za pravo da budemo pozitivni, imamo dosta samopouzdanja. Ipak, ne treba potceniti nikog. Uvek su najteže utakmice portiv, na papiru, slabijih rivala. Maksimalno koncentrisano ćemo pristupiti tim utakmicama i daćemo sve od sebe da dođemo do željenog rezultata“, istakao je Stefan Mitrović.

„Kad se igra za reprezentaciju postoji specijalni osećaj, jer je to nešto što svi najviše volimo. Pritiska nema jer verujemo u svoj kvalitet. Znamo da smo bolji od rivala“.

Iskusni srpski fudbaler očekuje težu utakmicu protiv Luksemburga, u odnosu na onu protiv Azerbejdžana.

„Odigrali smo po jednu utakmicu sa obe reprezentacije, Luksemburg je ostavio bolji utisak. Biće teži meč koji budemo igrali tamo protiv njih. Oni će igrati bez pritiska, mi moramo da uzmemo tri boda. Ali sa našim kvalitetom, ne bi trebalo da bude problema“.

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Ističu fudbaleri Srbije da još ne razmišljaju o poslednjem kolu i utakmici sa Portugalijom.

„Idemo u Luksemburg po tri boda, posle ćemo da razmisljamo o Azerbejdžanu. U novembru imamo praktično finale protiv Portugala za prvo mesto u grupi, ali idemo korak po korak. Imamo kvalitet za pobedu u Luksemburgu i ako krenemo od prvog minuta kako treba, verujem da neće biti problema. Objektivno smo favoriti, ali nam to ne stvara dodatni pritisak, znamo koji nam je cilj, a do njega se dolazi sa šest bodova iz predstojeće dve utakmice“, rekao je Marko Dmitrović.

Meč između Srbije i Luksemburga u subotu počeće u 20.45.

Komentari

Vaš komentar