Ostaje li Sautgejt na čelu Engleske posle Katara?

FIFA World Cup 12. okt 202114:43 > 21:59
Garet Sautgejt
© Andrew Yates/CSM via ZUMA Wire (Cal Sport Media via AP Images)

Selektor engleske reprezentacije Garet Sautgejt ima ugovor sa Fudbalskim savezom te zemlje do kraja Svetskog prvenstva u Kataru, koje će se odigrati krajem 2022. godine, a u poslednje vreme se sve više govori o tomeda bi Savez mogao da u narednom nedeljama produži saradnju sa stručnjakom iz Votforda.

Povezano:

Tražio sam da se ti pregovori odlože za nekoliko nedelja, kako bismo se koncentrisali na kvalifikacije za Mundijal. Takođe mi je potrebno vreme da bih doneo pravu odluku. Posle Evropskog prvenstva bilo je mnogo emocija i zamora – bio je takav turnir. Za sada smo tu odluku ‘parkirali’”, izjavio je Garet Sautgejt.

Garet Sautgejt (51) na čelu je engleske reprezentacije od 2016. godine – na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine osvojio je četvrto mesto, dok je na EURO 2021. godine selekcija “Tri lava” okončala porazom posle penala od Italije na londonskom “Vembliju”.

Sautgejt je prethodno bio menadžer Midlzbroa i mlade reprezentacije Engleske. Kao igrač nastupao je za Kristal Palas, Aston Vilu i Midlzbro.

Komentari

Vaš komentar