Panama umesto Sjedinjenih Američkih Država

Reprezentacija 21. jan. 202114:333 komentara
Podeli:
Dino Panato/Getty Images

Otkazana je prijateljska utakmica između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, koja je trebalo da se odigra u Orlandu 31. januara. Umesto tog duela reprezenativci Srbije će odmeriti snage sa reprezentacijom Paname 28. januara.

Razlog otkazivanje meča sa SAD je što su Amerikanci odbili da izdaju vize srpskim fudbalerima zbog pandemije koronavirusa. Plan je bio da vize dobiju u Santa Domingu, gde Srbija 26. januara igra protiv Dominikanske Republike, ali je tamo saopšteno da amabasadu neće otvarati.

povezane vesti

Bili smo iznenanađeni kada nam je javljeno da fudbaleri neće dobiti vize. Prvobitno smo vize trebali da dobijemo u Beogradu, pa je sve prebačeno za Santa Domingo, a sada je zvanično obrazloženje da nećemo dobiti dozvolu za ulazak u SAD zbog pandemije koronavirusa. Američki savez nam je uputio izvinjenje“, rekao je Milan Vuković, portparol FSS.

Ljudi iz Saveza su brzo reagovali, kontaktirali FIFA i zakazali gostovanje Panami za 28. januar. Reprezentaciju Srbije na američkoj turneji činiće igrači samo iz domaćih klubova. Ekipu će sa klupe voditi Ilija Stolica.

Komentari

Vaš komentar