IO FSS smenio Pantelića, Bjeković vd, nema proširenja

Reprezentacija 24. maj. 202113:02 > 15:5911 komentara
Podeli:
Marko Pantelić i Slaviša Kokeza
Guliver image

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije smenio je Marka Pantelića sa mesta zamenika i vršioca dužnosti predsednika. Za vd predsednika imenovan je Nenad Bjeković. U nastavku sednice, odbijen je predlog za proširenje elitnog ranga.

U Staru Pazovu nije došao zamenik i vršilac dužnosti predsednika, Marko Pantelić.

Izvršni odbor, aktuelan do juče, okupio se u skoro kompletnom sastavu. Na sednici je prisutan i Jovan Šurbatović, generalni seketar FSS, kojeg je Pantelić do juče nameravao da smeni.

Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Najinteresantnija je bila tema o poverenju Marku Panteliću.

Iako je juče zakazao skup za ponedeljak u 13 časova, vd predsednika, Marko Pantelić, jutros je pomerio zasedanje za četvrtak, 27. maj. Osporio je legitimitet zasedanja u Staroj Pazovi, u objavi na zvaničnoj internet stranici Fudbalskog saveza Srbije.

„Danas u 13,00 u Sportskom centru FSS na delu je pokušaj svojevrsnog puča kako bi se održala nelegitimna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Po Statutu FSS sednicom mogu da predsedavaju samo predsednik, zamenik predsednika ili počasni predsednik FSS, a kako sam sednicu IO FSS kao odgovorno lice zakazao za četvrtak, 27. maja, jasno je da su pojedinci na ovaj način grubo zloupotrebili Statut FSS u nameri da spreče promene koje su neminovne. Ja kao odgovorno lice u sistemu Fudbalskog saveza Srbije neću odustati od borbe da se fudbal i pojedini organi FSS očiste od onih koji su ga zloupotrebili samo za svoje uske interese. Sve što radim činim za bolje sutra srpskog fudbala i pokušaji kao što je ovaj neće me sprečiti da istrajem u borbi za čistiji, pravedniji i bolji fudbal u Srbiji“.

Objava je kasnije povučena sa sajta FSS.

Svega tri sata pred početak sednice Izvršnog odbora, Pantelić je smenio je petoricu članova IO i imenovao novu četvoricu – totalno nepoznatih fudbalskoj javnosti.

Članstva u fudbalskoj vladi razrešen je i već viđen naslednik Pantelića na mestu zamenika predsednika – Nenad Bjeković. Privremeni čelnik FSS dao je „otkaze“ i Branku Stojakoviću, Marjanu Rniću, Dušanu Mrakiću i Draganu Iliću.

Povezane vesti

U Izvršni odbor su inkorporirani Jovan Teodosić, Jugoslav Jugović, Davor Jevremović i Zoran Lekić. Nijedan od njih nije poznat po angažovanju u fudbalu, a trebalo bi da odlučuje o krucijalnim stvarima u najpopularnijem sportu. S obzirom na staž, najverovatnije, nije im ni poznato koja od tačaka će biti na današnjem zasedanju IO u Staroj Pazovi.

Pantelić je u petak, podsetimo, smenio i Dragomira Lazovića. Umesto predsednika Zajednice klubova Super i Prve lige, u IO FSS uključen je bivši prvotimac Partizana, Miloš Đelmaš.

Najnovije odluke donete su po hitnom postupku. Sve poteze, kako tumače dobro upućeni, Pantelić je doneo u želji da obezbedi većinu u Izvršnom odboru. U aktuelnom sazivu, očigledno, nije više dobrodošao…

U nastavku sednice, odbijen je predlog predstavnika Javora o proširenju elitnog ranga na 16 klubova. Superligaško takmičenje, u narednoj sezoni, imaće 16 učesnika.

Komentari

Vaš komentar