Pehar za Olimpik: Veliki uspeh turnira „Za Sergeja“

Reprezentacija 9. okt 202123:14 > 23:24
OFK Zmajevi
DFA

U subotu je, u sklopu proslave dana opštine Zvezdara, odigran humanitarni fudbalski turnir "Za Sergeja".

Početni udarac na turniru na kome je učestvovalo osam ekipa dečaka od deset godina izveo je Goran Drulić, a podršku dečacima pružili su i Ljubiša Tumbaković i Vladimir Petrović.

U borbi za finale sastali su se OFK Zmajevi i Hajduk Lion, a Zmajevi su slavili rezultatom 3:2 i FK Lacio i FK Olimpik, nakon nerešenog rezultata 1:1 bolji su u izvođenju penala bili dečaci iz Olimpika.

U finalu je Olimpik savladao Zmajeve rezultatom 4:1.

Utakmice su pratili i Sergejevi učitelji i drugari iz Osnovne škole „Jelena Ćetković“, a na samom turniru, ne računajući novac pristigao od SMS poruka i uplata na račun u banci, prikupljeno je 57.020 dinara

Pomoć za Sergeja možete da donirate slanjem poruke 1119 na SMS broj 3030.

Takođe, ako ste u mogućnosti možete pomoći i uplatom na dinarski račun broj:

160-6000001216645-30 (banka Inteza)

Sergej ima deset godina i bori se sa tumorom na mozgu. Prethodnih deset godina lečio se na klinici Acibadem u Istanbulu, imao je tri operacije i prošao je kroz hemioterapiju i zračenje.

Ove godine bolest se vratila i ponovo mu je potrebna hitna hirurška intervencija uz hemioterapiju u tabletama. Lečenje će morati da traje više meseci, a lekovi na mesečnom nivou koštaju 4.200 evta. Sergeju je ukupno potrebno 65.000 evra.

U julu ove godine, Sergej je sa roditeljima otputovao u Istanbul na kontrolni pregled, ali se cela porodica tokom boravka u Turskoj zarazila koronavirusom. Sergejev otac Saša nažalost je izgubio bitku sa koronom.

Komentari

Vaš komentar