Petković želi da napusti Švajcarsku

Francuska 26. jul. 202121:24
Podeli:
Kevin C. Cox/Getty Images

Švajcarska je bila jedan od hitova EURO 2020 a najveće zasluge za odlične partije Sajdžija pripisuju se selektoru Vladimiru Petkoviću. Ipak, došlo je vreme za nove izazove.

Posle sedam izuzetno uspešnih godina na mestu selektora Švajcarske, tri takmičenja i na sva tri obezbeđeni prolazi grupne faze, a na poslednjem i četvrtfinale i to pobedom nad svetskim šampionom Francuskom, došlo je vreme za rastanak. Čovek koji će imati istaknuto mesto u istoriji reprezentacije Švajcarske, odlučio je da zatraži raskid ugovora sa Savezom kako bi se posvetio klupskom angažmanu.

A on praktično čeka. Petković je dobio ponudu da radi u Bordou. To bi mu bila treća zemlja u kojoj bi radio posle Švajcarske i Italije, gde je vodio Lacio i to do trofeja kupa 2013.

Primili smo poziv Pjerluiđija Tamija, sportskog direktora Bordoa koji je izrazio interesovanje za usluge našeg selektora. Trenutno traju pregovori ali podsećamo kako Petković ima ugovor koji će se automatski produžiti do kraja 2022. ako ostvarimo plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru – poručili su iz švajcarskog saveza.

Komentari

Vaš komentar