Piksi selektor Srbije!

Reprezentacija 20. feb. 202112:11 > 12:1742 komentara
Podeli:
FSS

Nestala je i poslednja dilema – Dragan Stojković Piksi biće selektor Srbije.

Legendarni fudbaler potvrdio je jutros da će preuzeti kormilo državnog tima i predvoditi „orlove“ na putu ka Mondijalu u Kataru. Potvrdna informacija stigla je i od Marka Pantelića, zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

„Dogovor je postignut, Dragan Stojković je novi selektor reprezentacije Srbije. Ostalo je da se precizira još nekoliko tehničkih stvari. Više o svemu pričaćemo na konferenciji za medije i promociji sledeće nedelje”, rekao je Pantelić Tanjugu.

Povezane vesti

Nije tajna, Piksi je sa Slavišom Kokezom, predsednikom Fudbalskog saveza Srbije nedavno postigao načelan dogovor o preuzimanju brige o srpskom državnom timu. Nedostajao je raskid ugovora sa kineskim superligašem Gvangdžu RiF, ali Stojković je pružio čvrste garancije da će i poslednja prepreka anulirana. Tradicionalni novogodišnji praznici usporili su konačno „da“, FSS shodno uveravanjima budućeg selektora nije ni razmišljao o drugom rešenju i u subotu je stigla definitivna potvrda.

Piksi je bio želja i sa najvišeg, državnog, nivoa. Uprkos skoro tromesečnoj neizvesnosti, sa pojedinim razmimoilaženjima, predsednik FSS, Slaviša Kokeza, uspeo je da reši krucijalno pitanje i skine goruću temu sa dnevnog reda. Podsetimo, Srbija je poslednja od učesnika kvalifikacija za Mondijal u Kataru dobila selektora.

Dolaskom jednog od najvećih fudbalera na klupu, kao trenera angažovanog u Kini i Japanu, izvesna je i serija promena unutar stručnog štaba i sportskog sektora. Sa Piksijem, u Fudbalski savez Srbije, doći će Stevan Dika Stojanović, najverovatnije i Bratislav Živković, Marko Perović, Žarko Đurović i Aleksandar Kocić.

Komentari

Vaš komentar