Piksi vodi „orlove“ u Kobe

Reprezentacija 2. apr. 20218:30 > 9:546 komentara
Podeli:
Dragan Stojković
AP Photo/Darko Vojinovic

Reprezentativci Srbije odigraće u junu dve prijateljske utakmice u japanskom Kobeu, saznaje Sport klub.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije potvrdio je na poslednjoj sednici putovanje na Daleki istok. „Orlove“ u Japanu očekuju dve utakmice, sa domaćinom i Jamajkom. Potvrđeni su i termini – 7. i 11. jun. Oba susreta poslužiće selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju da u slobodnom terminu dodatno proveri i uigra ekipu, pred septembarski nastavak kvalifikacija za Mondijal u Kataru. Mečevi su i zakazani, upravo, zahvaljujući Stojkoviću.

Povezane vesti

Ranije se pominjalo da će Srbija vreme pred početak Evropskog prvenstva „prekratiti“ gostovanjima Južnoj Koreji i Japanu. Od susreta sa Korejcima, ipak, neće ništa biti. Iz praktičnih razloga, odlučeno je da obe utakmice u junskim danima budu odigrane u istom gradu – Kobeu.

Srbija je poslednji put sa Japanom igrala 11. oktobra 2013. Na oproštaju Dejana Stankovića od državnog tima, u Novom Sadu, ekipa Siniše Mihajlovića bila je uspešnija od izabranika Alberta Zakeronija (2:0). Zanimljivo, naša reprezentacija od osam međusobnih mečeva, čak šest puta je gostovala u Japanu.

Jedini susret sa Jamajkom odigran je 29. maja 2014. Domaćin susreta bio je američki Nju Džersi, Srbija je pobedila sa 2:1. „Orlovima“ je sa klupe komandovao v.d. selektora, Ljubinko Drulović.

Uz pohvale za učinak na startu mondijalskih kvalifikacija, fudbalska vlada, na poslednjoj sednici, pružila je i maksimalnu podršku sportskom sektoru, predvođenom Draganom Stojkovićem. Pred selektorom je prilika da „medeni mesec“ najbolje iskoristi i u vreme EP testira potencijalno nove snage, uoči nastavka takmičarskog cikluca. Srbiju u septembru očekuju utakmice sa Luksemburgom u Beogradu i Republikom Irskom, na Aviva stadionu.

Prvi je na programu četvrtog, drugi sedmog dana u mesecu.

Komentari

Vaš komentar