Predsednik FS Hrvatske čestitao igračima na uspehu u LN

Podeli:
REUTERS/Antonio Bronic

Pobeda protiv Austrije (3:1) u poslednjem kolu Lige nacija reprezentacija Hrvatske izborila je prvi put plasman na završni turnir ovog UEFA takmičenja.

Za sada su učesnici finalnog turnira Hrvatska i Holandija, a u ponedeljak ćemo dobiti i preostale finaliste. Iz Grupe 2 to će biti Portugal ili Španija, a iz Grupe 3 Mađarska ili Italija.

Dan nakon velikog uspeha, oglasio se predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Marijan Kustić koji je čestitao igračima i selektoru na ovom uspehu.

„Od srca čestitam selektoru Zlatku Daliću i njegovom stručnom štabu te našim reprezentativcima na ovom impresivnom dostignuću. Mislim da ćemo s vremenom postati još svesniji veličine ovog uspeha jer smo u izvanredno snažnoj grupi osvojili prvo mesto i plasirali se među četiri najbolje reprezentacije u Evropi. Zadovoljstvo je tim veće jer smo do plasmana stigli prikazavši nadahnutu igru, ali i snažan karakter jer smo nakon šoka protiv Austrije na početku osvojili 13 bodova u pet utakmica, uz pobede u Kopenhagenu i Parizu. Pritom me posebno veseli sjajna atmosfera među našim igračima, kao i spoj prekaljenih klasa predvođenih našim briljantnim kapetanom Lukom Modrićem te ambicioznih i talentovanih mladih igrača. Selektor Dalić sjajno je sproveo smenu generacija i sada u Katar idemo bez pritiska, ali s puno optimizma i samopouzdanja“, rekao je Marijan Kustić, a prenosi zvanični sajt FS Hrvatske.

 

Komentari

Vaš komentar