Propadalo: FSS nije zvao nikog iz Radničkog

Podeli:
Haskić i Propadalo
FK Radnički

Rukovodstvo Radničkog iznenadila je informacija Sport kluba da niški klub neće imati predstavnika na turneji superligaške reprezentacije u Americi.

Generalnom direktoru kluba sa Čaira, Dejanu Propadalu, zasmetali su zastoj u vezama i nekoliko grešaka u koracima. Namernih, ili slučajnih, to je već pitanje za dublju analizu.

„Mnoge stvari nisu postavljene na valjanim temeljima. Za turneju u Americi saznali smo iz sredstava javnog informisanja i shodno objavljenim tekstovima u utorak, 12. januara, poslali imena i prezimena potencijalnih predstavnika našeg tima. Opredelili smo se, naravno, uz pretpostavljenu saglasnost Fudbalskog saveza Srbije, za perspektivne Kristijana Živkovića i Stefana Đurića“, istakao je Propadalo.

Koga ste obavestili o poslatom predlogu?

„U direktnoj komunikaciji sa generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem, pojasnio sam da je zvaničan predlog Radničkog poslat mejlom. Nema šta da se krije, lako je uvidom u prepisku utvrditi da je istina na našoj strani.“

Je li vas neko zvao iz FSS tim povodom?
„Ne.“

Povezane vesti

Odakle onda informacija da ste odbili saradnju?

„Ne znam, razgovarao sam sa Goranom Grkinićem, koordinatorom za mlađe selekcije u FSS, ali sasvim o drugim temama. I stav je Radničkog jasan – po ovom pitanju jedino merodavni sagovornici su generalni sekretar i sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije. Niko više. Naravno, tu je i mejl, zvaničan kanal komunikacije.“

Je li istina da ste stopirali pozive Nikoli Aksentijeviću i Nikoli Stevanoviću?

„Ne znam ništa o tome. U jeku smo zimskih priprema, u četvrtak nam sledi put u Antaliju i jedino je istinita informacija da niko od naših fudbalera nije dobio zvaničan poziv Fudbalskog saveza Srbije za put u Ameriku. Druga je stvar što nas niko nije obavestio ni kad se okuplja reprezentacija, sa kim i kada igra, kamoli tražio da se izjasnimo ko od naših prvotimaca može da putuje. Ostavimo priče „rekla-kazala“, baratamo činjenicama, istina je na našoj strani“, poručio je Dejan Propadalo.

Niški superligaš, podsetimo, prvi je javno digao glas protiv raspodela sredstava solidarnosti Fudbalskog saveza Srbije.

Komentari

Vaš komentar