Radulović: Silno motivisani čekamo Holandiju i Tursku

Podeli:
FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za završnu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvu u koju ulazi bez šansi da se bori za jedno od prva dva mesta u grupi. Takmičarski ciklus, Crna Gora, završava utakmicama u Podgorici, protiv Holandije 13. novembra i Turske tri dana kasnije.

Selektor Miodrag Radulović je naglasio utakmice koje slede imaju veliki značaj za ugled i rejting fudbala u Crnoj Gori, da ne želi mnogo da priča o motivu, jer je dres sa državnim grbom, sam po sebi ogroman motiv.

„Uvek kada se igra za reprezentaciju, motiv je najveći, a ova grupa igrača upravo na takav način doživljava utakmice u dresu sa državnim grbom. Igramo sa dve najjače ekipe u grupi, biće to prilika da pokažemo kvalitet i dobru igru, kao što smo to uradili u prethodnih osam mečeva”, naglasio je Miodrag Radulović, na početku brifinga.

Radulović je objavio spisak od 25 igrača za utakmice protiv Holandije i Turske, a na njemu nema Nikole Vukčevića, Stefana Mugoše i Aleksandra Šćekića, kao ni igrača Budućnosti, Dragojevića i Ivanovića.

“Levante je zamolio da Vukčević, koji je na oporavku od teške i komplikovane povrede, ostane u klubu. Imaće specijalan tretman i oporavka i treninga. Izašli smo u susret klubu i Vukčeviću, jer je njegovo zdravlje najvažnije. Šćekić ima koronavirus, Mugoša nije zalečio povredu rebara, koju je dobio protiv Gibraltara”, rekao je Radulović, pa prokomentarisao poziv koji je upućen Iliji Vukotiću, koji će debitovati u seniorskom pogonu:

FSCG

“Pratili smo Vukotića, koji igra u jakoj ligi, smatramo da je došao trenutak, da je zaslužio da se oproba u najboljem timu Crne Gore.

Za kraj brifinga, selektor Crne Gore je još jednom naglasio da je ostvaren veliki napredak u odnosu na prethodne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a da smatra, da bi napredak bio i veći da su fudbaleri Crne Gore imali adekvatnu podršku sa tribina.

“Mnogo su nam nedostajali navijači, koji zbog propisanih mera u borbi protiv koronavirusa, nisu mogli u punoj meri da nam pomognu u duelima sa Norveškom i Letonijom na našem terenu. Verujem da bi i epilog pomenutih mečeva bio drugačiji, ali…”, rekao je Radulović i dodao:

FSCG

“Nećemo imati maksimalnu podršku ni u duelima protiv Holandije i Turske, ali očekujem da momci daju sve od sebe, da se od prvog do poslednjeg minuta bore za svaku loptu i pedalj terena, jer je na talonu ugled i rejting Crne Gore, kao i sve ono što smo ostvarili u kvalifikacijama, a ostvarili smo zaista mnogo. Silno motivisani čekamo mečeve koji slede, sa ciljem da stignemo do pozitivnih rezultata protiv favorita na papiru”.

Tabela: Holandija 19, Norveška 17, Turska 15, Crna Gora 11, Letonija pet, Gibraltar je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar