Rakojević posle žreba: Gledamo u svoje dvorište

FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore, igrači do 21 godine, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igraće u grupi E, a rivali su Rumunija, Švajcarska, Finska, Albanija i Jermenija.

Novi ciklus počinje u martu ove godine, a kvalifikacije se završavaju 2024. Plasman na šampionat Evrope izboriće pobednici devet kvalifikacionih grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcije. Šest selekcija na drugom mestu će igrati baraž mečeve za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

UEFA

„Žreb kao žreb, na njega nijesmo mogli da utičemo. Ne možemo ništa konkretno da kažemo dok ne steknemo uvid u kvalitet protivnika, odgledamo njihove utakmice, a mnogi su sigurno i napravili dosta promena u odnosu na prethodnu generaciju.”, rekao je selektor Crne Gore, Nikola Rakojević, pa nastavio:

“Nama je trenutno najbitnije da kandidati za mladu reprezentaciju Crne Gore imaju što veću minutažu i ulogu u svojim klubovima. To je nam je prioritet u ovom trenutku. Što bi se reklo, gledamo samo u naše dvorište”

Rakojević je krajem godine izabran za selektora, a nasledio je Miodraga Vukotića. Evropsko prvenstvo se 2025. godine održava u Slovačkoj.

Komentari

Vaš komentar