Rapino: Ne tražim da imam platu kao Mesi

Reprezentacija 13. apr. 202110:245 komentara
Podeli:
Richard Heathcote, Getty Images Sport

Sud u Kaliforniji odobrio je delimično dogovor Fudbalskog saveza SAD i ženske fudbalske reprezentacije ove zemlje po pitanju njenog zahteva za jednaku platu i jednake uslove za rad.

Odlukom sudije Gerija Klausnera koja je izrečena u ponedeljak, ženska fudbalska reprezentacija dobiće posebne čarter letove za putovanja, bolji hotelski smeštaj, bolje terene za svoje mečeve i profesionalno pomoćno osoblje za tim.

„Veoma smo zadovoljne što je sud potvrdio naše pravo na jednake uslove za rad za koje smo se borile godinama. Konačno će igračice imati pristup trening centrima i profesionalnu negu i podršku i to je veliki korak koji nam je bio potreban godinama na putu ka razvoju ženskog fudbala“, rekla je Moli Levinson u ime igračica.

Svetske šampionke i dalje zahtevaju više od 66 miliona dolara na ime odštete za koju smatraju da im je FS SAD dužan po zakonu o jednakim primanjima i Aktu o ljudskim pravima.

Reprezentacija SAD igraće pripremni meč za Olimpijske igre protiv Francuske u nadi da će produžiti niz bez pobede – Amerikanke nisu izgubile na 38 vezanih utakmica, a pred taj meč oglasila se i Megan Rapino.

„Samo se borimo za jednake investicije, jednake prilike i jednake finansije, za ono što ima i muška reprezentacija. Ne tražim da imam platu kao Mesi“, kratko je rekla Rapino.

Komentari

Vaš komentar