Rasplet, ili novi zaplet u FSS: Ko je danas glasao?

Reprezentacija 24. maj. 202119:38 > 20:0810 komentara
Podeli:
Nenad Bjeković i Marko Pantelić
Guliver image

Fudbalski savez Srbije ponovo u epicentru dešavanja. „Gorelo“ je danas u Staroj Pazovi, „grmelo“ sa beogradskih Terazija, u popodnevnim satima i mnogi telefoni su izgašeni. Preostali su zaćutali... Ponestalo je argumenata i „municije“ sa obe strane.

Zamenik predsednika FSS, Marko Pantelić, smenio je jutros sedmoricu članova Izvršnog odbora i imenovao šestoricu sebi lojalnih. Svega dva sata kasnije, pošto je njegova opozicija „probila“ obruč obezbeđenja u Staroj Pazovi, bilo je izvesno da čelnik srpske kuće fudbala, sa ograničenim legitimitetom, broji poslednje sate u predsedničkoj kancelariji. To što je u to vreme sedeo na Terazijama 35 nije bilo mnogo ni bitno…

Povezane vesti

Nekoliko minuta uoči 14 časova stigla je i potvrda – umesto Marka Pantelića, poslovi zamenika predsednika povereni su Nenadu Bjekoviću. I to jednoglasnom odlukom desetorice članova IO, od kojih je šestoricu Pantelić smenio po hitnom postupku.

Raščinjeni zamenik ne priznaje smenu – rešen je da 27. maja sa sebi odanim saradnicima krene u obračun sa generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem i ostalima… Rat tek predstoji, iako je Bjekovićev IO osporio Panteliću članstvo u Skupštini i ključnim organima saveza.

Ko je danas glasao u Staroj Pazovi?

Uz trojicu potpredsednika, višegodišnjih članova fudbalske vrhuške, Dragana Simovića, Novice Tončeva i Nenada Bjekovića, set odluka potpisala su još sedmorica članova IO FSS. Najpre – čelnici trenerske i sudijske organizacije, Miloš Miljanić i Milan Karadžić. Potom i predsednik zapadnog regiona, takođe, stari fudbalski lisac Branko Stojaković. Glas za smenu Marka Pantelića dali su i Dušan Mrakić, Saša Bajčetić, Marjan Rnić i Dragomir Lazović.

A, ko uz Marka Pantelića nije došao u Sportski centar FSS?

Izostao je Dragan Ilić, prvi čovek Brodarca i lojalan saradnik Slaviše Kokeze, smenjen jutros odlukom zamenika predsednika. Nije bilo ni Bojana Pavićevića, zaduženog za futsal i ženski fudbal. Naposletku, poslovne obaveze, sprečile su Janoša Žemberija, predsednika TSC-a, da prisustvuje skupu „Bjekovićeve“ struje u Staroj Pazovi.

Odlično obavešteni tvrde da je u celoj priči presudan tas bio – Dragan Stojković Piksi. Selektor je i ranije, nekoliko puta tokom mandata, dokazao da je „broj jedan“ u fudbalskoj Srbiji. Poslednje majske nedelje 2021. stigla je i najglasnije potvrda da bez Piksija nema ni novog predsednika FSS.

Ma, kako se zvao…

Komentari

Vaš komentar