Rednap: Zar je Garsija trebalo da pusti loptu?

Reprezentacija 11. okt 202113:04 > 13:055 komentara
Andrea Staccioli Insidefoto andreaxstaccioli

Gol koji je Kilijan Mbape postigao u finalu Lige nacija protiv Španije je podigao puno prašine. Priznat je i trebalo je da bude priznat. Arbitar Entoni Tejlor je u konsultaciji sa kolegama iz VAR sobe poštovao pravilo koje je kontroverzno i svakako je protivno fudbalskoj igri.

Bivši engleski fudbaler Džejmi Rednap u izjavi za Skaj poručuje da ovakvo pravilo treba promeniti. Erik Garsija je svojim uklizavanjem i dodirivanjem lopte učinio da počne nova akcija. U njoj Klijan Mbape nije bio u ofsajdu, dok je bilo izvesno da je Francuz u nedozvoljenoj poziciji do momenta dok španski štoper nije dodirnuo loptu.

Baš je teško razumeti jer Španci pokušavaju da drže dobru liniju. Mbape je imao neverovatnu brzinu ali tajming njegovog trka nije bio ispravan. Garsija je imao samo mali dodir sa loptom, ali šta je trebalo da uradi? Pravilo kaže da je njegovim dodirom počela druga faza igre. Da li je trebalo da pusti loptu čak iako ne zna šta je iza njega?„, pita Džejmi Rednap.

Za mene je to veoma loša interpretacija pravila. Ne dopada mi se pravilo i mislim da nije fer. To je mali dodir sa loptom, nije kao da je hteo da vrati loptu golmanu. U odbrani držiš liniju i moraš da probaš da dođeš do lopte. Da je asistent odmah digao zastavicu niko ne bi postavljao pitanja. Svi želimo da vidimo golove u fudbalu, naravno. Plačemo za time da VAR dozvoli više golova ali ovo je baš nesrećno za Španiju„, kaže Rednap.

Nije VAR kriv… Krivo je pravilo. Već 18 mseci postoji ova interpretacija ali nismo videli dovoljno primera ovoga na velikim utakmicama kako bi se o ovome govorilo. Sada će se pričati o tome kada se desilo u finalu„.

Komentari

Vaš komentar