Rogić: Prvi zadatak je da Orlićima povratim samopouzdanje

Reprezentacija 14. okt. 202118:17 > 18:181 komentar
Podeli:
Aleksandar Rogic
Foto FSS

Novi v.d .selektora mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Rogić smatra da je veliki izazov raditi sa izuzetno talentovanom generacijom.

Rogić je preuzeo Orliće umesto Zvonka Živkovića, koji je u četvrtak sporazumno raskinuo ugovor sa FSS.

Za mene je ovo veliki izazov jer se radi o jednoj generaciji koja je izuzetno talentovana i pred kojom je lepa fudbalska budućnost. Momci koje ću predvoditi u narednom periodu su nešto najvrednije i najtalentovanije što ova zemlja ima. Moramo svojim radom, profesionalnošću i uticajem na model igre usmeriti njihovu dalju karijeru i pomoći im da ostvare svoje fudbalske snove. Naravno, osnovni cilj je da afirmišemo i stvorimo što više igrača koji će kasnije imati važnu ulogu i u A reprezentaciji Srbije. Zahvalan sam ljudima u Savezu koji su u meni prepoznali pravu osobu da u ovako delikatnom trenutku preuzmem brigu o nasoj mladoj reprezentaciji„, izneo je Aleksandar Rogić za sajt FSS prve utiske po preuzimanju dužnosti.

Činjenica da je od januara u sistemu FSS, znatno olakšava posao Aleksandru Rogiću na novoj funkciji.

Dobro sam upoznat sa zahtevima i obavezama u FSS, što je još važnije poznajem sve te momke koji su članovi U-21 selekcije. Imam jako dobru početnu poziciju i neće mi biti potreban nikakav period adaptacije. Potpuno mi je jasno šta nam je činiti, koji su problemi, prednosti i kvaliteti ove reprezentacije. Sada je na nama da svi zajedno u najkraćem mogućem roku izvučemo potencijal iz te ekipe za koju sam siguran da zaslužuje mnogo više bodova nego što ih trenutno ima na tabeli svoje kvalifikacione grupe.“

„Verujem u njihov talenat i kvalitet“

Posle lošeg početka kvalifikacija i ubedljivog poraza u poslednjoj utakmici protiv Francuske na domaćem terenu, najteži zadatak novog selektora biće da na psihološkom planu oporavi ekipu.

Bez dobre hemije i bez prave, familijarne atmosfere nema ni dobrih rezultata. Svakako da taj psihološki aspekt u ogromnoj meri utiče na perfomansu i izdanje svakog pojedinca, samim tim i na učinak reprezentacije. Moj prvi zadatak biće da im povratim izgubljeno samopouzdanje, da ih ponovo ubedim u ono što je apsolutno činjenica, a to je da se radi o fudbalerima velikog potencijala. Ovo što se desilo na početku kvalifikacija treba da shvatimo kao jedan nesrećan splet okolnosti i da svim resursima vratimo momke na pravi kolosek. Ne bih se prihvatao posla da ne verujem u njihov talenat i kvalitet“.

Prvi ispiti u novembru

Rogića već u novembru očekuju prvi ispiti sa novom selekcijom, protiv Farskih Ostrva i Ukrajine.

Nalazimo se praktično na novom početku i najispravniji način je da se fokusiramo na kratkoročne ciljeve. Da se ne bavimo kalkulacijama i šansama za plasman na Evropsko prvenstvo koje su u ovom trenutku svedene na teoriju. Ići ćemo od meča do meča, naša obaveza je da svu svoju energiju usmerimo na prva dva duela protiv Farana i Ukrajinaca. Da potpuno promenimo energiju u ekipi, da uspostavimo određene principe igre i da se dogovorimo oko vrlo jasnog modela po kome bi trebalo da funkcionišemo na svakoj narednoj utakmici. Ubeđen sam da će u tom slučaju i kvalitet ovih momaka doći potpuno do izražaja„, rekao je Aleksandar Rogić za sajt FSS.

 

Komentari

Vaš komentar