Sa Piksijem u FSS stiže i Dika

Reprezentacija 8. feb. 202114:263 komentara
Podeli:
Privatna arhiva

Uporedo sa imenovanjem selektora, Fudbalski savez Srbije ozvaničiće, ovih dana, nekoliko kadrovskih rešenja unutar sportskog sektora.

Ukoliko Dragan Stojković Piksi, napokon, preuzme brigu o državnom timu, mesto na Terazijama 35 biće rezervisano i za Stevana Diku Stojanovića. Legendarni kapiten najuspešnije Zvezdine generacije svih vremena, šampiona Evrope iz 1991, dobiće najverovatnije mesto u sportskom sektoru. Koje tačno, u ovom trenutku, niko ne zna.

Povezane vesti

Preduslov Dikinog dolaska najuže je skopčan sa definitivnim dogovorom čelnika FSS sa Draganom Stojkovićem. Navodno, Piksi je kao jednu od krucijalno važnih stavki na putu do imenovanja za selektora postavio angažovanje nekadašnjeg saigrača iz Crvene zvezde. Izvesno je da će u tom slučaju, Dika imati visoku poziciju i poseban uticaj na sportsku politiku srpske kuće fudbala.

Tandem Stojković-Stojanović, uz karijeru u kopačkama, zajedno je krčio staze i u postigračkim danima. Pre 13 godina, ključnim potezima, kreirali su osnovne pravce razvoja Crvene zvezde – Piksi sa pozicije predsednika, Dika kao sportski direktor. Odveo ih je život potom na različite strane, nekadašnji golman, laganim intezitetom, posvetio se menadžerskim poslovima i skoro neprimetno nestao sa velike scene. Za razliku od mnogih, Stojanović je bio spreman poslednjih godina da razgovara o fudbalskim temama, mukama i problemima ovdašnjeg najpopularnijeg sporta.

Ostali nisu propustili da konstatuju – izbegavao je sve evidentnije učestala slavlja na stadionu Crvene zvezde…

Dika Stojanović ponovo u fudbalskoj Srbiji? Pitanje čiji odgovor u ovom trenutku, najverovatnije, znaju samo Dragan Stojković Piksi i Slaviša Kokeza.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar