“Sjajna atmosfera je naš adut na putu ka ostvarenju sna”

Podeli:
REUTERS/Savo Vasiljević

Ljubitelji sporta i fudbala u Crnoj Gori još uvek pričaju o sjajnoj partiji i pobedi fudbalera protiv Rumunije u Bukureštu. Pažnja se doduše već usmerava ka iskušenjima koja očekuju vaterpoliste na Svetskom prvenstvu, košarkaške u trećem FIBA prozoru i na Evropskom prvenstvu, Mediteranskim igrama, ali fudbaleri su za sada tema broj jedan.

Marko Janković, bivši igrač Partizana, koji trenutno igra u šampionatu Izraela, ima mnogo razloga za zadovoljstvo, kao i kompletna ekipa. Marko je imao dosta problema u proteklom periodu, ali je uspeo da se izbori sa pomenutim prolemima, uspeo je da stigne do prepoznatljivog nivoa, a klasu je potvrdio protiv Rumunije. Marko je dva puta tokom utakmice spojio Stefana Mugošu sa golom, a bio je centralna figura na sredini terena, gde je i rešeno pitanje pobednika.

„Izuzetno mi je drago da smo uspeli da ostvarimo odličan rezultat u dosadašnjem delu takmičenja u Ligi nacija. Dobre partije i rezultati su plod i pečat jedne sjajne atmosfere koju nikada nisam imao priliku da vidim do sada. Igrao sam u velikim klubovima, ali ovo zajedništvo koje nas krasi pravi razliku. Svi u timu dišemo kao jedan, zajedno slavimo i tugujemo, zajedno verujemo da možemo u svakom meču da stignemo do pobede, da možemo da ostvarimo san i izborimo plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore“, rekao je Marko Janković, pa nastavio:

REUTERS/Savo Vasiljević

„Maleri sa povredama nas prate iz meča u meč. Ni jednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu. Žao nam je što je tako, ali smo bili primorani da se naviknemo na kadrovske probleme.  Sada je baza proširena, državni tim na raspolaganju ima tridesetak momaka, koji su čekali svoju šansu, koji su bili željni dokazivanja. Kada ste pošteni prema sebi i kada radite kako treba, rezultat ne može da izostane. Momci su iskorisili šansu, reprezentacija je pokazala da ima svetlu budućnost, pa sada sa nestrpljenjem očekujemo nove izazove. Sjajnu atmosferu su prepoznali i navijači, kojima se još jednom zahvaljujem na velikoj podršci, koja će u periodu koji sledi, sigurno biti još veća”.

REUTERS/Savo Vasiljević

Uoči preostala dva susreta Crna Gora ima sedam bodova i nalazi se na drugom mestu na tabeli sa bodom manje od Bosne i Hercegovine, tri više u odnosu na Finsku, četiri u odnosu na Rumuniju.

„Ostao je žal za propuštenom prilikom da uzmemo tri boda protiv Bosne i Hercegovine u Podgorici. Mislim da smo bili bolji, ali nismo uspeli da realizujemo nekoliko zaista sjajnih prilika. Ostale su nam još dve utakmice do kraja takmičenja u B diviziji Lige nacija, a mislim da je svima jasno da ćemo se boriti za plasman u viši rang, koji ujedno garantuje i baraž mečeve za plasman na šampionat Evrope”, zaključio je Marko Janković.

REUTERS/Stevo Vasiljević

Crna Gora, u septembru gostuje selekciji Bosne i Hercegovine, a zatim na svom terenu igra protiv Finske. Ljubitelji fudbala i sporta sa nestrpljenjem čekaju nova iskušenja, uz nadu da će državni tim konačno odigrati jedan meč u kompletnom sastavu.

Komentari

Vaš komentar