SK saznaje: Lazetić stiže u FSS

Reprezentacija 5. dec. 202010:1634 komentara
Podeli:
Guliver image

Prvo decembarsko novo lice u Fudbalskom savezu Srbije biće – Nikola Lazetić. Doskorašnji sportski direktor Vojvodine, kako Sport klub saznaje, dobiće značajna ovlašćenja u radu sa mlađim reprezentativnim selekcijama.

Tačno definisana hijerarhijska pozicija nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde, Obilića i Vojvodine, potom i internacionalca u Turskoj i Italiji, trebalo bi da bude ozvaničena tokom naredne nedelje. Poslednjih 18 meseci sektor u kojem se, kao pojačanje, očekuje i Lazetić, pod vođstvom sportskog direktora Vladimira Matijaševića i koordinatora Gorana Grkinića, reformisan je iz temelja – promenjeni su svi selektori, sa uspehom obavljeni pregovori sa nekoliko „srpskih sinova“, rođenih u inostranstvu, revidirani spiskovi reprezentativaca… Od Lazetića se očekuje da, zajedno sa već uhodanim dvojcem, pojača „predseniorski“ sektor i sa konsolidacijom prilika na globalnom nivou donese konkretne rezultate u jednoj od najponosnijih sfera Fudbalskog saveza Srbije.

Imenovan po dolasku Vojislava Gajića na čelo, juna prošle godine, Lazetić se nije dugo zadržao na mestu sportskog direktora Vojvodine. Očigledan sukob sa trenerom Nenadom Lalatovićem isplivao je na površinu sa prvim potezima u letnjem prelaznom roku i brzo dobio epilog u tihom odlasku sa funkcije. Iako zvanično nije smenjen, Lalatović je kratko imao značajniji uticaj na „Karađorđu“. Dolazak na Terazije 35 odlična je prilika da napravi iskorak u karijeri sportskog radnika, uz provereni tandem Matijašević-Grkinić.

Angažovanjem Lazetića, prethodno i cementiranjem pozicije sportskog direktora Vladimira Matijaševića, Fudbalski savez Srbije ulazi u burne decembarske dane odluke. Kako vreme odmiče, jačaju pozicije i predsednika Slaviše Kokeze, pa će centralna tema u narednom periodu biti definitivan izbor selektora. Prvi na listi kandidata i dalje je Vladan Milojević.

U narednih desetak dana i ta tema biće apsolvirana…

 

Komentari

Vaš komentar