SK saznaje: Odložena Zlatna lopta

Reprezentacija 29. dec 202019:501 komentar
Podeli:
Zlatna lopta
FSS

Fudbalski savez Srbije neće proglasiti najbolje u ovoj godini, saznaje Sport klub. Odluka o izboru odložena je na neodređeno vreme i uslediće, najverovatnije, u prvim mesecima 2021.

Na Terazijama 35, poslednjih dana, sazrelo je mišljenje da u vremenskom tesnacu izbor laureata za Zlatnu loptu nije moguć. Stav nadležnih u Fudbalskom savezu Srbije, u ovom trenutku, kreće se na liniji da je odlaganje najlogičnije, ponajviše zbog aktuelne situacije sa pandemijom korona virusa. Neće ova odluka biti presedan, dešavalo se i ranije da srpska kuća fudbala izbor najboljeg trenera i fudbalera prolongira za narednu godinu.

Povezane vesti

Kalendarska 2020. imala je specifičan sadržaj. Od marta do juna nije ni bilo fudbala, pandemija je uticala i na ubrzan završetak prolećnog dela sezone, pred praznim tribinama igra je poprimila sasvim drugačije obrise i u jednoj grupi sportskih radnika, unutar FSS, postoji razmišljanje da u aktuelnim uslovima nema svrhe birati najbolje.

O ceremoniji proglašenja najuspešnijih, u ovom trenutku, izlišno je i pričati. Zlatna lopta, po svoj prilici, moraće da sačeka bolje dane. Svi se nadaju – već od januara 2021.

Podsetimo, Fudbalski savez Srbije od 2005. godine redovno bira najboljeg igrača i trenera. Po dva puta nagrađivani su Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Nemanja Matić, Dušan Tadić i Vladan Milojević.

Komentari

Vaš komentar