SK saznaje: Piksi od srede i zvanično selektor

Reprezentacija 23. feb. 202119:514 komentara
Podeli:
Dragan Stojković
Privatna arhiva

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije imenovaće u sredu Dragana Stojkovića za selektora državnog tima.

Konačnom odlukom fudbalske vlade biće stavljena tačka na skoro tromesečno traganje za naslednikom Ljubiše Tumbakovića na klupi. Izbor je pao na Piksija, pred kojim se nalazi težak zadatak da reprezentaciju Srbije odvede na Mondijal u Katar, naredne godine.

Povezane vesti

Stojkovića očekuje bogat program od prvog radnog dana. Krajem nedelje planirana je zvanična promocija, a tokom naredne i objava spiska reprezentativaca za kvalifikacione utakmice sa Republikom Irskom, Portugalom i Azerbejdžanom. U roku od sedam dana, od 24. do 30. marta, srpski državni tim očekuju krucijalno važne utakmice na putu ka malenoj arapskoj državi.

Na promociji, Piksi bi trebalo da predstavi i najbliže saradnike unutar sportskog sektora i stručnog štaba – Stevana Diku Stojanovića, Bratislava Živkovića, Žarka Đurovića, Marka Perovića, Aleksandra Kocića i Katšuhita Kinošija.

Srbija će u sredu, zvanično, dobiti jedanaestog selektora, ne računajući Ljubinka Drulovića, čija funkcija je bila ograničena prefiksom – vršilac dužnosti. „Orlove“ su do sada, uz dvojicu mondijalaca, Radomira Antića i Slavoljuba Muslina i strance Havijera Klementea i Dika Advokata, predvodili i Miroslav Đukić, Vladimir Petrović, Siniša Mihajlović, Radovan Ćurčić, Mladen Krstajić i Ljubiša Tumbaković.

Izbor Dragana Stojkovića potvrdiće jednoglasno članovi Izvršnog odbora na sednici u Staroj Pazovi. Uz predsednika Slavišu Kokezu, „za“ će glasati i: Nenad Bjeković, Marko Pantelić, Dragan Simović, Novica Tončev, Marjan Rnić, Miloš Miljanić, Milan Karadžić, Janoš Žemberi, Dragomir Lazović, Dušan Mrakić, Saša Bajčetić, Branko Stojaković, Dragan Ilić i Bojan Pavićević.

Početak zasedanja, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, zakazan je za 13 časova.

Komentari

Vaš komentar