Sosa odlučio – igraće za Nemačku

Podeli:
REUTERS/Ralph Orlowski

Nakon što je u petak objavljeno da je mladi hrvatski reprezentativac Borna Sosa dobio nemačko državljanstvo, u subotu je i potvrdio da neće igrati za Hrvatsku.

Sosa će i definitivno braniti boje Nemačke.

„Gotovo je, moj stav više ne može da se promeni. Zvali su me iz Hrvatskog nogometnog saveza, razgovarao sam i sa Zlatkom Dalićem, saopštio sam mu svoju odluku i tu nema više povratka. Selektor je bio korektan, poželeo mi je sreću i on je shvatio da tu više ništa ne može da se uradi„, rekao je Sosa za hrvatske medije i dodao:

„Kontakti sa nemačkim savezom su počeli pre tri meseca, a ja sam u martu želeo da vidim svoju situaciju. Video sam da nisam pozvan u A reprezentaciju, a Nemačka je preduzela sve mere da zaigram za njih. Nije bilo nikakvih kontakata sa HNS u to vreme i njihova odluka je jasna, kao i moja. Ako odem na EURO, super, ako ne odem znam da ću igrati na Svetskom prvenstvu“.

Iako ima 23 godine, Sosa je bio član hrvatske mlade reprezentacije koja je u martu igrala grupnu fazu Evropskog prvenstva. Sosa zbog crvenog kartona iz kvalifikacija nije mogao da igra prve dve utakmice, a Igor Bišćan ga je želeo za odlučujuću utakmicu protiv Engleske.

U isto vreme A selekcija igrala je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Dalić je imao Sosu u vidu, ali je Bišćan zamolio da mu ga prepusti za utakmicu sa Englezima. Ipak, Sosa nije došao u mladu reprezentaciju pozivajući se na povredu, da bi ipak četiri dana kasnije nastupio za Štutgart u Bundesligi.

Nemci su mu pasoš izvadili na osnovu činjenice da je njegova majka rođena u Berlinu, a za nemačku A reprezentaciju može da igra jer nije nastupao za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Komentari

Vaš komentar