SP (Q): BiH rastužila Crnu Goru, blizu je baraž mečeva

Podeli:
FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Bosne i Hercegovine u Podgorici sa 2:0, pa je u samoj završnici kvalifikacija za Mundijal, BiH jako blizu cilja, jako blizu baraž mečeva za plasman na smotru najboljih selekcija planete.

Nada za Crnu Goru još uvek postoji. Naime, ukoliko Bosna i Hercegovina ne pobedi Azerbejdžan u gostima Crna Gora bi mogla da stigne do baraž mečeva, jer u poslednjem kolu kvalifikacija na svom terenu igra protiv Malte.

Prvo poluvremene donelo je veliki borbu, veliku nervozu u sastavu obe selekcije, mnogo grubih startova, verbalnih sukoba i čak šest žutih kartona. Crna Gora je imala inicijativu, ali nije uspela da stvori ozbiljnu priliku ispred gola Bosne i Hercegovine.

FSCG

S druge strane, Bosna i Hercegovina je umešno koristila višak slobodog prostora, sjajno je organizovala kontrapade, a jedan je uspela da materijalizuje u režiji Sofije Krajsumović koja je uspela da zatrese mrežu Crne Gore za 1:0. Bosna i Hercegovina je umešno čuvala kapital do kraja prvog poluvremena.

U nastavku meča dve sjajne prilike da donese izjednačenje selekciji Crne Gore, propustila je Slađana Bulatović, dok je priliku da duplira prednost Bosne i Hercegovine, propustila Milena Nikolić. Anđela Tosković je promašila zicer za Crnu Goru, a revanširala se sa druge strane Selma Kapetanović.

Usledio je rat nerava u poslednjih dvadesetak minuta, Crna Gora je nastojala da stigne do zlata vrednog boda, a Bosna i Hercegovina da sačuva kapital koji je stekla u prvom poluvremenu, te da reši pitanje pobednika iz kontranapada.

FSCG

Na desetak minuta pre kraja, Selma Kapetanović je pobegla po desnoj strani, sjajno asistirala Mileni Nikolić koja je rutinski dobila jedan na jedan sa Anastasijom Krstović.

Do kraja kvalifikacija, Bosnu i Hercegovinu očekuje gostovanje selekciji Azerbejdžana, dok Crna Gora ima dva meča, protiv Danske u gostima i Malte u Podgorici.

Tabela: Danska 21, BiH10, Crna Gora devet, Malta četiri, Azerbejdžan tri, Rusije je u momentu suspenzije, imala 15 osvojenih bodova.

Komentari

Vaš komentar