Šta smera FSS: Tumba pred smenom!

Reprezentacija 14. dec. 20209:21 > 9:3924 komentara
Podeli:
FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije ostaće danas, najverovatnije, bez selektora – Ljubiši Tumbakoviću se sprema smena na današnjoj sednici Izvršnog odbora.

U vrhu fudbalske organizacije iskristalisalo se mišljenje o neophodnim promenama na užarenoj klupi i da put do novog rešenja zahteva najpre raskid sa još uvek aktuelnim stručnim štabom. Nije tajna da je Ljubiša Tumbaković ostao bez podrške “fudbalske vlade” još na prethodnom zasedanju, 26. novembra.

Članovi IO FSS zauzeli su tada, ipak, stav da nije vreme za promenu selektora dok ne bude izvestan naslednik. Pošto je sa nekoliko adresa, ipak, poslat signal da prirodniji put zahteva najpre rešenje statusa Ljubiše Tumbakovića, logično je da se po tom pitanju već danas izjasne članovi najužeg rukovodstva srpske kuće fudbala.

“Izvestilac” Marko Pantelić, zamenik predsednika FSS, dobio je zadatak da se do početka sednice u Staroj Pazovi sastane sa Ljubišom Tumbakovićem i saopšti ideju o sporazumnom raskidu ugovora sa FSS. Ostali detalji trebalo bi da budu poznati posle ozvaničenja odluke o prekidu ugovora.

Tumbaković predvodi Srbiju od jula prošle godine. Na klupi “orlova”, u 11 utakmica, upisao je pet trijumfa i po tri remija i poraza.

Eventualnim raskidom saradnje sa aktuelnim selektorom, predstavnici Fudbalskog saveza Srbije dobiće zeleno svetlo za otvorene razgovore sa Vladanom Milojevićem i njegovim Al Ahlijem oko eventualne odštete za raskid ugovora. Šef stručnog štaba kluba iz Džede i dalje je kandidat broj jedan za budućeg selektora Srbije.

Početak zasedanja u Staroj Pazovi zakazan je za 15 časova.

 

Komentari

Vaš komentar