Stolica optimista pred turneju: Odradili smo sve kako treba

Reprezentacija 21. jan. 202111:52 > 11:54
Podeli:
Goran Grkinić i Ilija Stolica
Foto FSS, Fudbalski savez Srbije

Ilija Stolica, selektor koji će voditi srpsku reprezentaciju sastavljenu od igrača iz domaće lige na turneju po Americi, ističe da Orlovi uz veliki optimizam pristupaju tom zadatku.

Srbija je od 15. januara trenirala u Staroj Pazovi, a do kraja meseca očekuju je dva kontrolna duela sa Dominikanskom Republikom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Moram priznati da je sve prošlo jako dobro, momci su prihvatili sve zahteve a njihov odnos je od prvog dana bio na vrhunskom nivou. Možemo s pravom da očekujemo pre svega dobru igru, tako da mislim da će sve ovo i od strane rezultata biti dobro ispraćeno. Odlazimo sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih četiri – pet dana zajedničkog boravka„, rekao je Stolica za sajt FSS.

Ekipa, ipak, neće biti kompletna.

Nažalost tu je jedan detalj koji je poremetio sve. Poremetio malo i sam koncept, atmosferu, zbog tih momaka koji ne mogu da putuju sa nama. Filip Stevanović i Mihailo Ivančević su ostali, odnosno otpali zbog povreda sa ovog spiska. Stevanović se povredio već prvi dan po dolasku, a Ivančević se nažalost povredio na poslednjem treningu. Ostaje žal zbog tih momaka koji neće moći da debituju u A timu, ali pred njima je dosta vremena i nadam se da će jednog dana to uspeti da ostvare„.

O radu sa ostalim igračima, selektor mlade selekcije je poručio:

Mislim da je velika većina njih već bila u mladim selekcijama tako da su upoznati i sa zahtevom i sa idejama. Imamo dosta igrača koji su bili sa nama u mladoj selekciji. Zadovoljni smo adaptacijom svih igrača, tako da je u suštini pred ovaj polazak sve veoma pozitivan utisak„.

Meč sa Dominikanskom Republikom igra se 25. januara u Santo Domingu, a šest dana kasniej sledi okršaj protiv Sjedinjenih Američkih Država u Orlandu.

Komentari

Vaš komentar