Šuker je bivši, Marijan Kustić novi predsednik FS Hrvatske

Reprezentacija 29. jul 202118:43 > 18:59
Podeli:
Alex Livesey/Getty Images

Davor Šuker više nije predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske. Šuker je smenjen u četvrtak, a na njegovo mesto dolazi Marijan Kustić.

Marijan Kustić bio je i jedini kandidat za novog predsednika FS Hrvatske i poveren mu je četvorogodišnji mandat.

Kustić je za prvog potpredsednika izabrao Anta Vučemilovića Šimunovića, ostali potpredsednici su Mario Smodlaka, Damir Mišković, Nenad Črnko i Slavko Pršćan.

Trebalo bi da Kustića na mestu izvršnog direktora FSH zameni nekadašnji potpredsednik Dinama Tomislav Svetina, a u novi sazim ulazi i Stipe Pletikosa koji bi trebalo da postane novi tehnički direktor mlade reprezentacije Hrvatske.

„Rezultati reprezentacije i Saveza nisu plod rada jedne osobe. Hvala svim skupštinarima, članovima Izvršnog odbora, celoj radnoj zajednici. Hvala i tebi Davore što si me izabrao za saradnika. Lično sam u fudbalu išao stepenicu po stepenicu, bio sam fudbaler, direktor kluba, predsednik županijskog saveza, član IO FS Hrvatske, izvršni direktor Saveza i desna ruka Davora Šukera. Nakon što je Davor odlučio da se neće kandidovati, ja sam odlučio da to učinim. Želim otvorenu i konstruktivnu saradnju klubova i FSH, želim strategiju razvoja hrvatskog fudbala od 2022. do 2026. i razvoj ženskog fubdala i futsala. Tražićemo bolju saradnju sa zajednicama lokalne samouprave jer nam je potrebna bolja infrastruktura. Popravićemo to. Ja sam tu deset godina, svi se znamo i nemam ništa posebno da kažem“, rekao je Kustić.

Nakon što je jednoglasno smenjen, oglasio se i Davor Šuker.

„Svoj lik i delo sam 24 sata, 365 dana u godini davao hrvatskom fudbalu. Svojim znanjem želeo sam da napravim od FSH najuspešniju sportsku organizaciju i uspešan brend i mislim da sam u tome uspeo. Nisam to uradio sam i zahvaljujem svima sa kojima sam tu priču pisao. Ponosan sam na srebro u Rusiji, najveći uspeh u istoriji. Drago mi je da sam kao igrač i predsednik bio deo najvećih uspeha u istoriji hrvatskog fudbala“, naveo je Šuker i dodao da je ponosan na uspehe svih selekcija ostvarene za vreme njegova dva mandata.

U svom izveštaju sa dešavanja na Skupštini FS Hrvatske, index.hr je između ostalog naveo i sledeće:

„Izbor novog predsednika bio je stvar formalnosti: Marijan Kustić koji već nekoliko godina obavlja dužnost prvog operativca HNS-a. Šuker je devet godina bio na čelu HNS-a, gde ga je doveo Zdravko Mamić, nekad gazda hrvatskog nogometa, a danas begunac od pravosuđa zbog teške pljačke Dinama“.

Komentari

Vaš komentar