Suma među evakuisanim igračima Gvineje

FIFA World Cup 7. sep. 202118:30 > 18:47
Podeli:
fudbalska reprezentacija Gvineje
Printscreen

Dvanaestorica reprezentativaca Gvineje uspeli su da se evakuišu iz ove zemlje u kojoj je pre dva dana izvršen vojni udar. Među njima je i prvotimac Partizana Sejduba Suma.

Različiti izvori navode dve verzije priče o evakuaciji. Prema jednoj privatni avion organizovao je Nabi Keita uz posredovanje Liverpula, prema drugoj evakuaciju je organizovao engleski klub.

Povezano

Keita je želeo da sa sobom povede sve saigrače, ali za to nije postojala mogućnost, pa se u avionu našlo njih dvanaest. Među njima je i fudbaler Partizana Sejduba Suma.

Reprezentacija Markoa evakuisana je iz Gvineje već u nedelju uveče, ali za domaće igrače takva mogućnost nije postojala.

Čini se da je ključnu ulogu u evakuaciji reprezentativaca Gvineje koji igraju u Evropi zapravo imao Liverpul koji je u proteklih 48 časova bio u stalnom kontaktu sa svim nadležnim službama koje su mogle da pruže bilo kakvu pomoć.

Iako su Keita i saigrači želei da povedu sve članove reprezentacije i evakuišu ih na sigurno u Evropu, to očigledno nije bilo moguće pa su se u avionu koji je napustio Gvineju našli Nabi Keita, Sejduba Suma, Abdulaje Sila, Saidu Sou, Medi Kamara, Mohamed Bajo, Isiaga Sila, Ahmed Mendez, Florentin Pogba, Mamadu Kane, Ali Keita i Mohamed Ali.

Komentari

Vaš komentar