Sužen spisak za selektora: Četiri kandidata, Milojević prvi

Reprezentacija 3. dec. 202015:00 > 15:4745 komentara
Podeli:
Tanjug/AP Darko Vojinović

Fudbalski savez Srbije, u narednim danima, intenziviraće napore u želji da pronađe rešenje za novog selektora. Na Terazijama 35 zvanično definisan spisak sveo se na četvoricu stručnjaka: Vladana Milojevića, Slavišu Jokanovića, Veljka Paunovića i Ivana Jovanovića.

Do naredne sednice Izvršnog odbora, Marko Pantelić, zamenik predsednika FSS, obaviće razgovore sa kandidatima za potencijalnog naslednika Ljubiše Tumbakovića i dostaviti konačan predlog ko bi mogao da predvodi Srbiju od januara 2021.

Šef struke Al Ahlija iz Džede, Vladan Milojević, prvi je pik rukovodstva srpske kuće fudbala. Iako pod ugovorom sa arapskim fudbalskim velikanom, jedan od najuspešnijih domaćih trenera poslednjih godina, ima i najveće šanse da dobije posao.  Uz konsenzus o Milojevićevim stručnim kvalitetima, rukovodstvo FSS spremno je da klubu iz Saudijske Arabije plati obeštećenje za dolazak proverenog trenera. Iz bliskog okruženja nekadašnjeg šefa stručnog štaba Crvene zvezde, Čukaričkog, Panioniosa, Omonije i Javora, stižu informacije da nije baš najzadovoljniji na Bliskom istoku i da je spreman za povratak u Beograd.

U slučaju da posao sa Milojevićem ne uspe, FSS je rešen da se upusti u pregovore sa Slavišom Jokanovićem, Veljkom Paunovićem i Ivanom Jovanovićem.

Clive Brunskill/Getty Images

Prva dvojica, takođe, imaju ugovore. Jokanović je drugu sezonu u Kataru, uz dobre rezultate sa Al Džarafom i obavezom da do 30. juna naredne godine predvodi ekipu iz tamošnje Stars lige, otvoren je za razgovore sa emisarima domaćeg saveza. Izlišno je o Jokanoviću trošiti reči, odavno se profilisao kao trener od „suvog zlata“, sa statusom trofejnog i jednog od najpoželjnijeg iz srpske fudbalske škole.

Reuters/Andrew Boyers

U čitavoj priči, čini se, najmanje šanse za povratak u Srbiju ima Veljko Paunović. I to, prevashodno, zbog primamljivog angažmana u Čempionšipu, na klupi Redinga. Srpski stručnjaci teško dobijaju šansu u kolevci fudbala, Paunović na višestrano zadovoljstvo ima sjajan niz u prvog godini mandata i ne bi tako lako odlučio da „abdicira“.

EuroFootball, Getty Images

Naposletku, Ivan Jovanović je jedini, u ovom trenutku, slobodan trener sa spiska definisanog na Terazijama 35. Poslednjih godina presedio se u Dubai, dugo je predvodio Al Nasr, na trenutak bio i selektor Ujedinjenih Arapskih Emirata, zbog čega, uz već antologijske rezultate kiparskog APOEL-a u Ligi šampiona, figurira kao ozbiljan kandidat za selektora. Lozničanin je i ranije pominjan kao poželjno rešenje čelnika FSS, nije krio nikad želju da se oproba i među svojim ljudima, međutim, sve se završilo na tome…

Šanse Ljubiše Tumbakovića da ostane na klupi, u ovom trenutku, jesu male i direktno zavise od ishoda pregovora sa definisanom grupom domaćih stručnjaka. Ukoliko, nevažno od razloga, sa sve četiri adrese stigne „ne“, u šta je teško poverovati, nije isključeno da Srbija sa Tumbakovićem krene u novi ciklus takmičenja, ka Mondijalu u Kataru…

Odluka se, za sada, očekuje do sredine decembra.

Komentari

Vaš komentar