Uz Piksija Ilić, Živković, Đorović, Čumić i Kinoši

SK

Potpisivanjem ugovora sa Draganom Stojkovićem Piksijem stekli su se uslovi za definitivno kompletiranje stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Posle dužeg razmišljanja Piksi je odredio ekipu najbližih saradnika. A, u njemu i nekoliko donekle iznenađujućih imena – uz selektora stručni tim, na klupi, činiće Saša Ilić, Bratislav Živković, Goran Đorović, Goran Čumić i Katsuhito Kinoši.

Doskorašnji selektor kadetske reprezentacije, Saša Ilić, dobio je podršku, prevashodno, kao kadar Partizana. Odmah posle završetka karijere u kopačkama, mladi stručnjak imenovan je za učitelja “generacije 2004”. Pandemija je na neodređen rok zaustavila takmičenja mlađih kategorija u sistemu UEFA, Ilić nije imao priliku da na terenu proveri učinak, međutim, kao veliko fudbalsko ime dobio je podršku Fudbalskog saveza Srbije.

Saša Ilić
FSS

Za Bratislava Živkovića je i ranije važilo da će biti siguran član Piksijevog tima. Radili su zajedno u Kini, perspektivni trener stekao je iskustvo i kao šef struke u Voždovcu i Inđiji, predvodio je omladinski tim Crvene zvezde u mečevima Lige šampiona i biće, najverovatnije, desna ruka selektora u naporima da “orlove” odvede na Mondijal u Katar naredne godine.

Povezane vesti

Pomalo neočekivano – u Fudbalski savez Srbije vraća se Goran Đorović. Nekadašnji selektor mlade reprezentacije, majstor kvalifikacija na putu ka EP 2019, doživeo je krah u završnici takmičenja i najednom nestao sa fudbalske scene. Zatvorena za javnost, učaurena u principima nepojmljivim modernom vremenu, Đorovićeva trenerska priča ostala je nedokučiva enigma. Angažman u stručnom štabu državnog tima dobra je prilika za dokazivanje i razbijanje predrasuda.

Umesto već “viđenog” Aleksandra Kocića, brigu o golmanima vodiće – Goran Čumić. Prekaljeni stručnjak, malo poznat ljubiteljima domaćeg fudbala, godinama je sarađivao sa Ivanom Jovanovićem, na Kipru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Kratak period, Čumić je radio u beogradskom Sinđeliću.

Napokon, više o kondiciji, delom i analitici, staraće se Japanac Katsuhito Kinoši. Sa Piksijem je radio u Japanu, kasnije u Kini, dobro obavešteni tvrde da je zbog njega Stojković došao u sukobe sa ranijim saradnicima. U aktuelnom trenutku, selektor je prelomio i stao na stranu japanskog stručnjaka, automatski van igre ostavio Žarka Đurovića i još nekoliko potencijalnih rešenja.

Do kraja nedelje očekuje se i Piksijeva promocija. Mnogo nepredviđenih okolnosti u vrhu Fudbalskog saveza Srbije poslednjih dana ostavilo je tri tačke na kraju. Tačan datum, u ovom trenutku, na Terazijama 35 niko ne zna…

 

Komentari

Vaš komentar