Van Dajk se vraća za osam nedelja, De Bur ne računa na njega

Podeli:
Virdžil Van Dajk
Pool via REUTERS/Phil Noble

Selektor holandske fudbalske reprezentacije Frank De Bur je govorio o povratku Virdžila Van Dajka, a kako stoje stvari on neće moći da uvrsti štopera Liverpula u nacionalni tim za Evropsko prvenstvo koje se igra u junu.

Virdžil Van Dajk je početkom aktuelne sezone zadobio tešku povredu ligamenata kolena, a bez njega je Liverpul prinuđen da igra čitavu sezonu. Virdžil bi mogao da se vrati za poslednje nedelje ove sezone jer kako kažu završiće oporavak za osam nedelja.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop je rekao da treba biti pažljiv oko njegovog povratka na teren, dok neki pritiskaju holandskog štopera da što pre bude na terenu. Deluje da bi reprezentacija Holandije volela da ga vidi što pre i to na Evropskom prvenstvu.

Znamo da ima još osam nedelja oporavka. Ne znam da li je to dovoljno. Pričao sam sa njim, vratio se na treninga ali će uvek biti zastoja i jedna ili dve nedelje zastoja znači da neće igrati za Liverpul više ove sezone. Verujem da će mu tada reći da se spremi za sledeću sezonu. Na kraju krajeva on mora dobro da se oseća i drago mi je da je na pravom putu„, rekao je selektor holandske reprezentacije Frank De Bur.

On poručuje da čak iako Virdžil bude na utakmicama Liverpula ove sezone, to ne znači da bi mogao da zaigra i na Evropskom prvenstvu.

Sve što bude doprineo Liverpulu i možda nama će biti bonus. Ne računam na njega sada. Ako bude tu biće to fantastično za reprezentaciju. Videćemo, neću da ga pritiskam uopšte. Mora sam da ima samopouzdanje, izbor je na njemu„, kaže De Bur.

Komentari

Vaš komentar