„Veći deo reprezentacije Srbije formiran pod mojom komandom“

Reprezentacija 11. okt 202210:5421 komentara
Maddie Meyer/Getty Images

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Mladen Krstajić pričao je za tamošnje medije o kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo u kojoj će njegov tim igrati protiv Srbije.

Krstajić je obavljao funkciju selektora Srbije od 2017. do 2019. godine, koju je preuzeo posle Slavoljuba Muslina, kome je bio pomoćnik u stručnom štabu.

„Srećan sam što ću se kroz fudbal vratiti u Srbiju. Grupa je veoma atraktivna. Mađarska je lider, igraju dobar fudbal, ali Srbija je favorit broj jedan. Crna Gora je uvek neugodna, Litvanija može da pomrsi račune. Mi u Bugarskoj formiramo mlad i ambiciozan tim i verujem da će momci dati maksimum. Ali zaista nije realno govoriti o tome više sada, utakmice su tek u martu“, rekao je Krstajić i dodao:

„Mi gradimo tim koji će igrati narednih 10 godina. I opet kaže, Srbija je favorit broj jedan. Svi ostali će se boriti i niko neće želeti da izgubi od Srbije u grupi, jer ona igra dobar fudbal. Pod mojom komandom je formirano 80 odsto sastava sadašnje Srbije, kada smo počeli podmlađivanje“.

Prva utakmica izmežu Bugarske i Srbije igra se 20. juna 2023. godine u Sofiji, dok je druga zakazana za 19. novembar u Beogradu.

Komentari

Vaš komentar