Vodio Orlove, sada bi Zmajeve: Muslin spreman za klupu BiH

Reprezentacija 29. dec. 202013:063 komentara
Podeli:
Srdjan Stevanovic, Getty Images

Fudbaleri Bosne i Hercegovine boriće se za plasman na Mundijal sa selekcijama Francuske, Ukrajine, Finske i Kazahstana, a ko će sedeti na klupi popularnih “zmajeve” posle odlaska Dušana Bajevića i dalje je neizvesno.

Kandidata je dosta, igrači su naglasili da bi voleli da ih sa klupe vodi bivši igrač državnog tima, Sergej Barbarez, ali je problem što Barbarez nema trenerskog iskustva, pa čelnici Saveza i dalje vagaju.

Kao novi kandidat, pojavio se i Slavoljub Muslin, koji je u razgovoru sa kolegama iz Bosne i Hercegovine (sport.ba), naglasio da bi prihvatio ponudu da preuzme državni tim BiH.

Da li bih pristao da budem selektor Bosne i Hercegovine? Odgovor je potvrdan. Ranije sam imao kontakte sa čelnicima Saveza, razgovarali smo, ali nije došlo do saradnje. Otvoren sam za sve vrste dogovora, a ostaje da se vidi da li ćemo u periodu koji sledi uspeti da se dogovorimo o eventualnoj saradnji”, naglasio je Muslin i nastavio:

Novac nije ključni motiv u izboru sredine za rad, bar nije tako, kada sam ja u pitanju. Moji motivi su drugačije prirode. U Srbiju sam takođe radio za mnogo manje, nego što sam mogao da dobijem od klubova i reprezentacija iz inostranstva. Meni je kod izbora sredine za rad, na prvom mestu  lični izazov”.

Podsećanja radi, Slavoljub Muslin je sa reprezentacijom Srbije izborio plasman na Svetsko prvenstvo, ali nije vodio državni tim na Mundijalu u Rusiji, jer je došlo do raskida saradnje.

Kada su pomenute kvalifikacije u pitanju, nije bilo mnogo onih koji su verovali da možemo do cilja, ali verovali smo ja, moji saradnici i tadašnji direktor reprezentacije. Uspeli smo da stignemo do Mundijala. Što se selekcije Bosne i Hercegovine tiče, ponavljam još jednom, bilo bi zanimljivo voditi državni tim, raditi sa izuzetno mladom, talentovanom, a ujedno i kvalitetnom selekcijom”, zaključio je Slavoljub Muslin.

Komentari

Vaš komentar