Vukotić saopštio spisak za Švedsku i Republiku Irsku

FSCG

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Miodrag Vukotić objavio je spisak igrača za duele sa Švedskom i Republikom Irskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će 8. avgusta gostovati selekciji Švedske od koje je na svom terenu, posle velike borbe, poražena sa 2:1, a četiri dana kasnije u Podgorici igra protiv Republike Irske.

Na Vukotićevom spisku je 26 igrača – golmani: Nikola Ivezić (Podgorica), Lazar Baltić (Mornar), Petar Radulović (Kom); odbrana: Anto Babić (Budućnost), Marko Matanović, Nikola Janjić (Sutjeska), Ognjen Obradović (Iskra), Džonatan Drešaj (Dečić), Stefan Milić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Đorđe Šaletić (Iskra), Nemanja Perović (Famalisao, Portugal), Rastko Marsenić (TSC, Srbija); vezni red: Srđan Krstović (Zeta), Danilo Pešukić (Dečić), Andrija Ražnatović (Budućnost), Milan Vukotić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Aleksa Latković (Rudeš, Hrvatska), Arnel Kujović (Kotbus, Nemačka), Ivan Bojović, Ognjen Gašević (Rudar); napad: Lazar Mijović (Budućnost), Zaim Divanović (Petrovac), Nikola Krstović (Dunajska Streda, Slovačka), Omar Sijarić (Aue, Njemačka), Vuk Striković (Rudar), Ivan Vukčević (Zeta).

Foto: FSCG

Očekuju nas dve veoma teške utakmice. Gostujemo Švedskoj, kvalitetnoj ekipi, u čiji kvalitet smo se uverili u Podgorici. Tada smo dobro odigrali, ali nam je falilo sreće da dođemo do pozitivnog rezultata. Nadam se da sličnu igru možemo prikazati i ovog puta. Sa Irskom još nismo igrali, ali smo kroz analizu videli da se radi o odličnoj ekipi, posebno jakoj na fizičkom planu. Znamo kakvi izazovi nas očekuju, ali je sigurno da se nećemo unapred predati. Moramo dati maksimum u ovom momentu, ukoliko želimo, a želimo da dođemo do pozitivnih rezultata”, naglasio je selektor Miodrag Vukotić.

Crna Gora je odigrala četiri meča u grupi F. Savladala je Luksemburg u gostima (2:1), remizirala sa Bosnom i Hercegovinom u Podgorici (2:2), a poražena je od Švedske (2:1) i Italije (1:0).

Tabela: Švedska sedam, Italija šest, Irska četiri, Crna Gora četiri, Bosna i Hercegovina dva, Luksemburg jedan.

Komentari

Vaš komentar