Žreb kvalifikacija za 2024. – Srbiju izbegli ENG, BiH, FRA

Reprezentacija 28. sep 20220:536 komentara
Podeli:
Srbija Norveška Kostić Vlahović Malscorer Dusan Vlahovic t.v. jubler sammen med Filip Kostic, etter at han ga gjestene ledelsen 1-0 under fotballkampen i Nations League mellom Norge og Serbia pa Ullevaal Stadion. Fotball, Nations League: Norge-Serbia Oslo 20220927. Malscorer Dusan Vlahovic t.v. jubler sammen med Filip Kostic, etter
Foto: Javad Parsa/NTB via Guliver image

Završen je još jedan ciklus Lige nacija, a samim tim poznati su i "šeširi" za žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. koje će biti održano u Nemačkoj.

Povezane vesti

Selekcija Srbije je pobedom u poslednjem kolu protiv Norveške u Oslu osvojila prvo mesto u grupi i obezbedila plasman u diviziju A, a samim tim i mesto u drugom „šeširu“ na žrebu koji će biti održan 9. oktobra.

Prve utakmice kvalifikacija će biri odigrane u martu sledeće godine, a jasno je da Orlovi ne mogu da budu u grupi sa Francuskom, Engleskom, Bosnom i Hercegovinom… Ali mogu da Španijom, Hrvatskom, Portugalijom, Holandijom, Italijom…

Plasman na EURO će obezbediti po dve najbolje reprezentacije iz svake od deset kvalifikacionih grupa.

Nemačka je kao domaćin već obezbedila plasman na EP, a preostala tri mesta popuniće se doigravanjem u kome će učestvovati najbolji timovi iz Lige nacija koji se ne plasiraju kroz standardne kvalifikacije.

Srbija, dakle, čak i ako ne bude među prve dve ekipe u grupi, ima osigurano mesto u dodatnim kvalifikacijama.

Print screen
Komentari

Vaš komentar