Čudo od golmana: Mendijevih četiri finala za godinu dana

Podeli:
Senegal's Edouard Mendy reacts Mendi Africa Cup of Nations - Semi Final - Burkina Faso v Senegal
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Golman Senegala i Čelsija 29-godišnji Eduar Mendi brani u životnoj formi, a priznanja se samo nižu...

Povezane vesti

Nekadašnji golman francuskih klubova Remsa i Rena otkako je stigao u Englesku i stao na gol Čelsija „preko noći“ je izrastao u jednog od najcenjenijih čuvara mreže na svetu.

Sada se potvrđuje i na golu Senegala. Ova reprezentacija boriće se u nedelju za titulu prvaka Afrike. Mendiju će to biti treće, a uskoro ga očekuje i četvrto veliko finale za manje od godinu dana.

Počelo je sa finalom FA kupa Engleske 15. maja (Čelsi – Lester 0:1), nastavilo finalom Lige šampiona 29. maja (Čelsi – Mančester Siti 1:0). U nedelju 6. februara čeka ga finale Kupa Afričkih nacija (Senegal – Egipar), a onda 27. februara i finale Liga kupa Engleske (Čelsi – Liverpul).

Ovde nije uračunato i finale Superkupa Evrope (Čelsi – Viljareal 1:1 – penalima 6:5)

UEFA je Mendija izabrala za najboljeg golmana u 2021. godini pošto je na čak devet od ukupno 12 mečeva u Ligi šampiona uspeo je da sačuva svoju mrežu.

Čelsi mu sad sprema novi pojačan ugovor iako mu aktuelni ističe tek 2025. godine. Na Stamford Bridž je stigao u leto 2020. iz Rena u transferu vrednom 24 miliona evra. Odmah je postao prvi golman ekipe. Međutim, spada među najslabie plaćene igrače londonskog kluba. Po sezoni zarađuje oko 3,5 miliona evra. U Čelsiju to žele da poprave i spremni su da mu ponude novi ugovor sa znatno većom platom. Zasluženo.

 

Komentari

Vaš komentar