Halilhodžić ne menja stav, bez Ziješa na Afrički kup nacija

Africa Cup of Nations 23. dec 202119:19 > 24. dec 2021 15:41
Hakim Ziješ
REUTERS/Carl Recine

Hakim Ziješ nije se našao na spisku reprezentacije Maroka za Afrički kup nacija.

Od preuzimanja reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić imao je brojne prigovore na račun zvezde Čelsija i reprezentacije, a sada ga nije uvrstio na spisak igrača na koje računa za Afrički kup nacija.

Razbesneo je Ziješ Halilhodžića kada je odbio da igra protiv Gane tvrdeći da je povređen iako je medicinski tim utvrdio suprotno.

Optužio je Halilhodžić tada Ziješa i da svojim ponašanjem, kašnjenjem na treninge i nezainteresovanošću ceo tim stavlja u poziciju taoca.

„Prvi put u trenerskoj karijeri vidim da jedan reprezentativac ne želi da trenira i da zbog toga tvrdi da je povređen. Nije bio ni disciplinovan tokom poslednja dva okupljanja. Nije izgledao kao neko ko se bori za plasman na Svetsko prvenstvo ili kao da ga to uopšte zanima. Na utakmice sa Ganom i Burkinom Faso stigao je kasni, odbijao je da radi. Meni je tu kao treneru sve jasno i nemamo o čemu da razgovaramo. Reprezentacija je za mene iznad svega i ne sme da bude bilo čiji talac“, rekao je tada Halilhodžić.

Kada u septembru nije pozvan u reprezentaciju, Zijeh je reagovao emotikonom na Instagramu, ali njegove reakcije tog tipa očigledno nisu nešto što selektora zanima. Pa ni Ziješov komentar, ponovo na Instagramu, u kome je poručio:

„Sledeći put kada budeš pričao, bar pričaj istinu“.

„Ponašanje kakvo je pokazao na dva prethodna meča, posebno na poslednjem, nije ponašanje lidera reprezentacije i nekoga ko treba da bude inspiracija i uzor. To neću tolerisati dokle god sam selektor Maroka“, odgovor je Halilhodžića, a očigledno i Fudbalskog saveza jer selektor je tu i dalje.

I Halilhodžićev prethodnik Herve Renard imao je probleme sa Ziješom i njegovim stavom i ponašanjem pa ga je i on izostavio sa spiska za završni turnir Afričkog kupa nacija (2017.) i nije ga pozivao u reprezentaciju gotovo godinu dana.

Afrički kup nacija počinje 9. januara i moći ćete da ga pratite samo na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar