„Siguran sam da je gol otišao direktno u nebo njegovom ocu“

Podeli:
AFCON Obala Slonovače Maks Gradel Ivory Coast's Max-Alain Gradel celebrates after the match Africa Cup of Nations - Group E - Equatorial Guinea v Ivory Coast
REUTERS/Thaier Al-Sudani

Reprezentativac Obale Slonovače Maks-Alan Gradel pobedonosni gol na meču Afričkog kupa nacija protiv Ekvatorijalne Gvineje (1:0) posvetio je preminulom ocu.

AFCON

Maks Gradel, čiji je pogodak rešio pobednika u meču Grupe E, nije mogao da otputuje na sahranu ocu 8. januara zbog komplikacija povezanih s koronavirusom.

„Pomešane su mi emocije tuge i radosti u u isto vreme. Veoma sam srećan što sam postigao gol za svog oca, za celu Obalu Slonovače i sve naše ljude u zemlji. Želim da im se zahvalim na podršci koju su mi pružili, kao i saigračima koji su me podržavali u ovim teškim trenucima“, rekao je za BBC sport Afrika jedan od najboljih fudbalera Obale Slonovačke.

Gradel je postigao sjajan gol na meču sa Ekvatorijalnom Gvinejom.

„Siguran sam da je ovaj gol otišao direktno u nebo njegovom ocu“, rekao je selektor Obale Slonovače Patris Bomel. Veoma sam srećan zbog njega. On to zaslužuje, fantastičan je momak i fudbaler“, rekao je selektor Obale Slonovače Francuz Patris Bomele.

Maks-Alen Gradel je jedan od najiskusnijih reprezentatiavaca Obale Slonovače. Ima 34 godine i odigrao je 90 mečeva za nacionalni tim uz 25 postignutih golova. Trenutno igra u Turskoj za Sivasspor, a tokom bogate karijere igrao je i u Engleskoj (Lester, Bornmut, Lids) i Francuskoj (Sent Etjen, Tuluz).

 

Komentari

Vaš komentar