BLAŽEVIĆ OPTUŽUJE: Čačiću dali ferari, a nije vozio ni fiću!

EURO 28. jun 201611:47 > 11:49
Nekadašnji selektor reprezentacije hrvatske Miroslav Ćiro Blažević optužio je aktuelnog trenera Antu Čačića za poraz u osmini finala Evropskog prvenstva od Portugalije – 1:0.

Iskusni stručnjak je naveo da je veoma razočaran i da su krivi oni koji su Čačiću dali „da vozi ferari, a prethodno nije ni fiću vozio“.

Malo je trebalo da sve bude drugačije, a to malo bilo je u rukama vođe, selektora Čačića„, rekao je Blažević za „Dnevni Avaz“.

On smatra da Čačić pravovremeno menjao igrače i da nije znao kog igrača treba da zameni. Problem je, takođe, napominje Blađević bila i početna formacija u duelu sa Portugalijom.

Osim Luke Modrića, najbolji hrvatski igrač je Marko Pjaca, a on sedi na klupi. Čačić mu je pružio šansu samo deset minuta, a Pjaca je za tih deset minuta uradio više nego Kristijano Ronaldo za celu utakmicu. To je neoprostiva greška„, rekao je Blažević.

Više se nije moglo uraditi sa Čačićem. Krivi su oni koji su ga postavili. Pa ko je Čačiću dao da vozi Ferari, a pre toga nije ni fiću vozio„.

Blažević smatra i da je Hrvatska u Francuskoj bila zrela da nadmaši rezultat generacije koja je sa njim na čelu osvojila  treće mesto na Svetskom prvenstvu 1998.

Author: BS