EP U21: Saul het trikom torpedovao Azurine

EURO 27. jun 201722:43 > 22:47
Podeli:
Adam Nurkiewicz/Getty Images

U finalu Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine igraće Nemačka i Španija. Crvena Furija se do bitke za titulu probila pošto je savladala Italiju 3:1, zahvaljujući fenomenalnoj partiji Saula Nigeza.

Vedeta madridskog Atletika postigla je het trik u duelu dve najtrofejnije ekipe u ovom uzrastu i na taj način pružio svojoj reprezentaciji šansu da osvoji treću titulu u poslednjih šest godina. Prvo poluvreme bilo je tvrdo, obe ekipe su više razmišljale o odbrani svog gola, a činilo se da su Azurini bili bliži pogotku.

Ipak, prvi su do gola stigli Španci. Odličnu akciju i dodavanje Sebaljosa, Saul je završio preciznim udarcem u levi ugao gola Đanluiđija Donarume. Kada je Roberto Galjiardini dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, delovalo je da je to kraj za Italiju. Ipak, Federiko Bernadeski pokazao je zašto je jedan od traženijih igrača u ovom prelaznom roku. Napravio je lep slalom i sa ivice šesnaesterca savladao Arizabalagu u 62. minutu i doneo Italiji nadu da bi mogla da izbegne poraz.

Usledio je munjevit odgovor i samo tri minuta kasnije, apsolutni junak meča Saul Nigez uputio je bombu sa 20 i kusur metara, ponovo u levi ugao Donaruminog gola. Milanov golman bio je nemoćan, a Italija u nok daunu. Za nok aut pobrinuo se ponovo Saul u 74. minutu, kada je zaokružio het trik.

Španija će se u finalu sastati sa Nemačkom, koja je izbacila Engleze na penale. Crvena furija će se boriti za petu kontinentalnu titulu u ovom uzrastu, čime bi se izjednačili na prvom mestu večne liste sa Italijom.


Spain U21 3-1 Italy U21 | All Goals and Full…by wc2018