Fudbal je igra u kojoj pobeđuju Nemci

EURO 30. jun 201722:35 > 22:38
Podeli:
Adam Nurkiewicz/Getty Images

Mlada fudbalska reprezentacija Nemačke osvojila je Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, pošto je u finalu savladala Španiju minimalnim rezultatom 1:0.

Španija je do finala došla sa maksimalne četiri pobede i u meč je ušla kao favorit. Međutim, mladi Panceri su od početka krenuli agresivno i u prvom poluvremenu su bili izuzetno dominantni. Već u osmom minutu Maks Majer je pogodio stativu, posle udarca glavom. Bilo je još nekoliko šansi, a onda se u 40. minutu dogodio trenutak odluke. Ponovo su Španci loše branili centaršut, loptu je glavom uhvatio Mičel Vizer i doneo vođstvo Pancerima.

U drugom delu, očekivano Crvena furija je preuzela inicijativu. Lopta je bila u njihovom posedu (75:25 u procentima), ali nisu uspevali da probiju disciplinovane Nemce i stvore ozbiljniju šansu. Na kraju je ostalo 1:0 i Panceri su na taj način osvojili drugu titulu u ovom uzrastu, prvu od 2009. Sa druge strane, Španci su ostali na četiri trofeja i nisu uspeli da se izjednače na prvom mestu večne liste sa Italijom, koja ima pet.