Mijatović: Trofej zaboravljen, navikli smo na probleme

EURO 2. jun. 20192:22
Podeli:
fk-buducnost.me

Fudbaleri Budućnosti osvojili su toliko željeni trofej. U velikom finalu Kupa pobedili su Lovćen sa 4:0, uspešno završili sezonu i okrenuli se obavezama koje slede.

Naravno, izabranici Branka Brnovića će na krilima trijumfa u Kupu, posle malog odmora, početi pripreme kako bi spremni dočekali kvalifikacije za Ligu Evrope i narednu sezonu u kojoj će nastojati da skinu sa trona Sutjesku koja već dve godine uzastopno osvaja titulu.

Mnogo nam znači trofej koji smo uspeli da osvojimo u Kupu jer je za Budućnost svaka sezone bez trofeja, loša sezone. Imali smo mnogo uspona i padova. U drugom delu sezone smo igrali jako dobro, borili smo se, nastojali da nadoknadimo deficit u odnosu na Sutjesku, imali smo priliku, nismo je iskoristili, ali smo utehu pronašli u finalu Kupa”, rekao je golman Budućnosti i reprezentacije Crne Gore Milan Mijatović za Sport Klub i nastavio:

Slavlja je bilo, ali je trajalo kratko. Odmah po završetku meča sa Lovćenom sve misli sam usmerio ka duelima koji nas očekuju sa selekcijama tzv. Kosova i Češke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Očekuje nas mnogo težak posao. Radi se o rivalima koji poseduju kvalitet, koji znaju da igraju na rezultat. Mi imamo problema sa povredama, ali na to smo već navikli. Ipak, verujem da uz maksimalnu borbenost, fokus i discipline možemo do rezultata koji bi mogli da budu presudni na putu ka ostvarenju primarnog cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo, prvo veliko
takmičenje u istoriji Crne Gore”.

Crna Gora 7. juna u Podgorici bez prisustva gledalaca igra protiv selekcije tzv. Kosova, a tri dana kasnije gostuje Češkoj.

Posle dva odigrana kola Engleska je lider grupe sa šest bodova, Bugarska ima dva, Crna Gora i tzv. Kosova po jedan, a Češka je bez bodova, ali je odgrala samo jedan meč.