Dvojica Srba ne igraju protiv FS Kosova! Tumba odlazi

EURO 7. jun. 201916:40 > 19:29
Podeli:
FSCG

Nekoliko časova pre početka kvalifikacione utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. između Crne Gore i selekcije FS Kosova, neizvesno je u kom sastavu će domaći tim izaći na teren.

FSCG

Kako saznajemo, završen je sastanak čelnika Saveza sa selektorom Ljubišom Tumakovićem i igračima iz Srbije Filipom Stojkovićem, Mirkom Ivanićem, Adamom Marušićem, Markom Simićem i Vukanom Savićevićem.

Prema informacijama kojima raspolažemo Tumbaković i njegov pomoćnik Aleksandar Janković neće sedeti na klupi, a u timu sigurno neće biti članovi Crvene zvezde Stojković i Ivanić.

Na sastanku predsednika FS Crne Gore i članova Izvršnog odbora, Tumbakoviću je ponuđeno da ne vodi utakmice protiv FS Kosova u Podgorici i u Prištini, ali da ostane selektor.

Međutim, Tumbaković je naglasio da je visokomoralna osoba i profesionalac i da ne može da ostavi ekipu na cedilu, a da se potom vrati na klupu.

Na osnovu reakcija na društvenim mrežama ljubitelji fudbala u Crnoj Gori se još nadaju da bi čudo moglo da se desi i da se Tumbaković pojavi na klupi, čak i apeluju na to. Istovremeno, apeluju na selektora da nastavi da vodi reprezentaciju i ukoliko večeras ne bude vodio državni tim.

Posle utakmice će biti održan sastanak Odbora za hitna pitanja.

Selektor i igrači, rođeni u Srbiji, bili su prethodna dva dana izloženi žestokim pritiscima iz Beograda, koji su dolazili iz navijačko-klupskih struktura, prenose „Vijesti.“

Navodno, svi koji budu odbili da izađu na teren biće precrtani iz državnog tima, što znači da je za šefa struke i njegovom asistenta, kao i Stojkovića i Ivanića završena reprezentativna karijera u timu Crne Gore.

EKipu će protiv FS Kosova Miodrag Džudović i Dragoje Leković.

Utakmica počinje u 20:45 časova, a Crna Gora meč počinje u postavi: Mijatović, Vujačić, Simić, Marušić, Tomašević, Šćekić, Kosović, Janković, Vešović, Mugoša, Bećiraj.