Mijatović za SK: Važno je da mreža miruje u Češkoj

Podeli:
FSCG

Život ide dalje. Fudbaleri Crne Gore nemaju vremena da razmišljaju o stvarima koje su se desile, moraju da se fokusiraju na duel sa Češkom koji se igra u ponedeljak sa početkom u 20 časova i 45 minuta.

Uoči duela u Olomucu, Engleska ima šest, Češka posle pobede nad Bugarskom tri, dok su Crna Gora, Bugarska i selekcija FS Kosova prikupile po dva boda. Na klupi državnog tima Crne Gore biće tandem Džudović – Leković, a u sastavu tima defintivno neće biti Stojkovića i Ivanića, kao ni Jovetića i Savića.

Ono što može da raduje ljubitelje fudbala u Crnoj Gori je podatak da će Nikola Vukčević igrač Levantea najverovatnije biti spreman, a da će na terenu sigurno biti Milan Mijatović i Stefan Mugoša, momci koji su prigrabili ulogu junaka na putu ka osvajanju boda koji je ostavio Crnu Goru u igri kada je reč o plasmanu na EURO 2020. godine.

Stefan Mugoša je postigao gol za izjednačenje, ali pre toga Milan Mijatović je i pored toga što mu se mreža zatresla u prvom poluvremenu, delovao kao hobotnica. Skinuo je nekoliko teških udaraca sa distance, tri čista zicera….

U ovom trenutku je jako bitno da smo osvojili bod i ostali u trci za plasman na Evopsko prvenstvo. Nismo junaci ni Mugoga ni ja, nego kompletna ekipa koja se borila od prvog do poslednjeg minuta, koja nije prikazala dobru partiju, ali je pružila maksimum u datom trenutku. Imali smo malo vremena da se oporavimo i sada smo fokusirani na duel sa selekcijom Češke“, rekao je Milan Mijatović golman Budućnosti i reprezentacije Crne Gore za Sport Klub i nastavio:

Češka slovi za favorita na papiru. Igra na svom terenu, čekaju nas Česi u dobrom rasploženju jer su u prethodnom kolu pobedili Bugarsku. Međutim, dobro smo analizirali rivala. Imaju dobrih i loših strana. Naš zadatak je da umanjimo dobre, a iskoristimo loše strane i stignemo do pozitivnog rezultata. Moramo da se borimo za svaki pedalj terana, za svaku loptu. Ono što je najbitnije je da naša mreža ostane netaknuta u meču koji sledi. Kao i svi u timu nadam se i verujem da će sa druge strane neko uspeti da postigne gol. Iluzorno je trošiti reči koliko bi nam značio pozitivan rezultat uoči nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, uoči nastavka borbi za ostvarenje sna, a to je plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore“.

Utakmica između Češke i Crne Gore igra se u ponedeljak sa početkom u 20 časova i 45 minuta. Istog dana snage će u grupi A odmeriti Bugarska i selekcija FS Kosova.