Krstajić: Ne ostavljam tim na cedilu, budimo patriote

EURO 9. jun. 201917:55
Podeli:
SK

Selekor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je će se posle utakmice sa Litvanijom znati nešto više o njegovoj budućnosti na klupi Orlova, te da će prihvatiti svaku odluku Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija je u petak poražena od Ukrajine u Lavovu 5:0, što je bio povod da se govori smeni Krstajića.

Posle utakmice sa Ukrajinom sam rekao da preuzimam odgovornost. To tvrdim i sad. Ja sam birao taktiku i igrače i moja je odgovornost. Svaka greška je moja, pošto sam ja selektor. Da li ću dobiti otkaz, to će FSS odlučiti. Ja sam radnik tog Saveza i stojim na raspolaganju za svaku odluku. Nemam nikakav problem da se pojavim pred bilo kim„, poručio je Krstajić.

Povezano

Na pitanje novinara, šta za njega znači preuzimanje odgovornosti srpski selektor je rekao:

Znate svi šta to znači. Ja sam komandant ekipe, kao general u vojsci. Izgubili smo bitku, ali ne rat. Nisam razmišljao o ostavci posle meča sa Ukrajinom, zato što sam znao da nas čeka novi meč za tri dana. Ostaviti ekipu na cedilu bilo bi neozbiljno. Kad se završi Litvanija videćemo sve. Bez obzira na to šta se dogodi, tražim od svih da podrže ove igrače, ako smo patriote…„.

U osvrtu na debakl protiv Ukrajinaca, 45-godišnji strateg je istakao da je vrlo lako sve moglo da ode i u drugačijem smeru.

To su sve sitnice bile. Ukrajina nas nije nadigrala, bili smo egal 25 minuta, ali su nam na pad koncentracije dali gol i onda je sve krenulo. Da smo mi poveli preko Prijovića, sve bi bilo drugačije„.

U tom meču, Srbija je igrala u formaciji sa tri igrača u odbrani prvi put pod vođstvom Krstajića. Da li će sa Litvancima doći do povratka na pređašnji sistem 4-2-3-1?

Taktičke stvari čine detalji, o tome smo pričali sa igračima. Videćemo kako ćemo igrati sa Litvanijom. Kako god, važno je da se vratimo na pravi kolosek. Bili smo 8 mečeva bez poraza, izgubili od Ukrajine, i sad je potrebno da se vratimo gde smo bili. U septembru nam dolazi Portugalija, pa igramo sa Luksemburgom… Moramo da se okrenemo tome„.

Duel Srbija – Litvanija igra se u ponedeljak od 20.45 pred praznim tribinama stadiona Rajko Mitić. Direktan prenos pratite na kanalu Nova S.