Vešović: Jedva čekamo da počne utakmica

EURO 9. jun. 201921:12 > 21:19
Podeli:
FSCG

Fudbaleri Crne Gore odradili su trening na Ander stadionu u Olomucu, na kojem će u ponedeljak odigrati duel sa selekcijom Češke, sa početkom u 20 časova i 45 minuta.

Uoči treninga, na redovnoj konferenciji za novinare o ambicijama Crne Gore govorili su selektor Miodrag Džudović i vezista Marko Vešović.

Situacija koja se dogodila definitivno je imala uticaj na ekipu, pogotovo za utakmicu sa selekcijom FS Kosova. Međutim, uspeli smo da taj meč, koliko toliko, spasimo. Išli smo na pobedu, ali smo osvojili bod, što je, ako se u obzirom uzme sve što se dešavalo, dobar rezultat. Dugo sam član stručnog štaba, ovo je već peta godina, tako da mi nije stran rad u reprezentaciji. Konsolidovaćemo redove i pokušaćemo da odigramo dobru utakmicu i dođemo do pozitivnog rezultata”, naglasio je Džudović.

Kolege iz Češke je zanimalo da li je selektor dobio dodatne informacije o domaćim igračima od Vladimira Jovovića, koji nastupa za Jablonec.

FSCG

Nisam pričao sa Vladimirom još uvek na tu temu jer je razgovor sa igračima do sada bio obaveza drugih, ne moja direktno. Naravno, razgovaraću sa njim nakon treninga i na dan utakmice jer su nam sve informacije važne u cilju što bolje pripreme za meč koja nas očekuje”, dodao je Džudović.

Marko Vešović je istakao da je atmosfera u timu veoma dobra i da su svi spremni da daju maksimum u duelu sa reprezentacijom Češke.

Povezano

Atmosfera je dobra kada se uzme u obzir sve što se desilo prethodnih dana. Zaboravili smo ta dešavanja i spremamo se za izazov koji je pred nama. Motivisani smo da prikažemo dobru igru i da uzmemo bodove jer nam je svaki bod važan. Jedva čekamo da izađemo na teren, da se kao prava ekipa pokažemo u dobrom svetlu, da pokažemo karakter i ostvarimo što bolji rezultat”, rekao je Vešović i nastavio:

Ono što je poznato svima kada su Česi u pitanju je ta njihova fizička snaga i izrazita visina igrača, što prilično usmerava njihovu igru. Lično znam par pojedinaca, napadača Šika i desnog beka Kderabeka, koji prave razliku i donose kvalitet reprezentaciji. Analizirali smo ih, imaćemo i dodatnu analizu ali već znamo koje su njihove glavne karatkeristike. Pokušaćemo da pružimo maksimum, došli smo na megdan sa ciljem da stignemo do pozitivnog rezultata.”

Utakmica između Češke i Crne Gore igra se u ponedeljak, 10. juna na stadionu Ander u Olomucu. Glavni sudija susreta biće Vladislav Bezborodov koji dolazi iz Rusije. Istog dana, snage će odmeriti Bugarska i selekcija FS Kosova.

Trenutno, Engleska ima šest, Češka tri, Bugarska, Crna Gora i selekcija FS Kosova po dva boda.