Turci čekali satima na pasoškoj kontroli na Islandu

EURO 10. jun. 201915:44 > 15:47
Podeli:
Stuart Franklin/Getty Images

Turski zvaničnici optužili su islandske kolege za nepoštovanje pošto su fudbalski reprezentativci njihove zemlje dugo čekali na pasoškoj kontroli, a takođe im je i prtljag pretresen.

Turski fudbaleri su tri i po zadržani na pasoškoj kontroli, a potom su doživeli još jednu neprijatnost jer im je neimenovana osoba potom prilazila sa četkom u ruci i tako oponašala intervju sa njima.

Reprezentacija Turske je odmah posle trijumfa nad Francuskom u subotu otputovala u Rejkjavik, gde ih utakmica čeka u utorak u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Nepoštovanje koje je iskazano našoj fudbalskoj reprezentaciji na Islandu je neprihvatljivo i ono što je neophodno će biti učinjeno. Naš tim će najbolje odgovoriti na terenu“, napisao je portparol predsednika Tajipa Erdogana Ibrahim Kalin.

Turska ambasada u Oslu je poslala diplomatsku notu Vladi Islanda i osudila nepoštovanje koje je ukazano njenoj reprezentaciji.

Iz Ministarstva inostranih poslova Islanda za sada nije stigao komentar, a Omar Smarason, koji je u Fudbalskoj asocijaciji Islanda zadužen za medije i marketing, rekao je da svi putnici sa aerodroma bez potrebnog sertifikata prolaze kroz identične kontrole. Ista procedura dočekala je i islandske fudbalere kada su se vraćali iz Konje pre pet godina.

Turska je u subotu napravila veliko iznenađenje pobedom nad Francuskom sa 2:0 u Konji i trenutno drži čelo na grupi H, a prate je Francuska i Island, koji je pobedio Albaniju na svom terenu 1:0 u subotu.