"Pružili smo maksimum, nada još postoji”

EURO 11. jun. 201912:19 > 12:22
Podeli:
FSCG

Junska runda kvalifikacija za EURO 2020. godine, kada je reprezentacija Crne Gore u pitanju, pretvorila se u košmar. Osvojen je samo jedan bod, državni tim je ostao bez selektora Tumbakovića.

Pogled na tabelu ne budi veliki optimizam. Engleska i Češka imaju po šest, selekcija FS Kosova pet, a Crna Gora i Bugarska po dva boda. Do kraja su ostala još četiri meča. U opticaju je 12 bodova, kada je Crna Gora u pitanju. Nada postoji i sve dok postoji treba se boriti za plasman na šampionat Evrope.

Igrali smo protiv kvalitetne ekipe koja kod kuće igra odlično. Poznato je kakvih smo sve problema imali, nije bilo lako igrati pod tim okolnostima. Bilo je umora i nervoze, najteže je igrati mečeve nakon jedne naporne sezone i svega što se desilo. Uz sve navedeno, očekivao sam kao i svi u timu mnogo bolje rezultate, ali… Pružili smo maksimum u ovom trenutku. Nada i dalje postoji.” rekao je Marko Janković posle poraza od Češke – 3:0.

Nakon četiri meča Crna Gora je prikupila samo dva boda.

Teško je reći nešto pametno nakon utakmice koju smo izgubili sa 3:0. Primili smo golove iz naših grešaka. Gledajući samu igru mi smo imali inicijativu, ali nismo uspeli da stvorimo konkretne prilike, osim one koju je promašio Jovović. Jako nam je žao jer smo želeli pozitivan rezultat. Nadali smo da možemo do njega. Čestitam Česima zasluženo su pobedili”, naglasio je igrač Muskrona u sastavu Crne Gore Marko Bakić i nastavio:

Ostaje nam da izvučemo pouke, to jedino može da nam pomogne u nastavku kvalifikacija. U teškoj smo situaciji, ali ništa nije gotovo, još uvek možemo da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo i sve dok postoji nada borićemo se da stignemo do cilja”.

Crna Gora će u narednom meču dočekati Češku. Ovaj meč je na programu 10. septembra.