Panceri očerupali Orliće, Srbija bez polufinala EP i OI

EURO 20. jun 201920:27 > 20:32
Podeli:
Fudbalski savez Srbije

Mlada reprezentacija Srbije doživela je novi težak udarac na Evropskom prvenstvu i poražena je od Nemačke 6:1. Ova generacija ciklus završava bez polufinala Evropskog prvenstva, ali i bez Olimpijski igara.

Iako je Srbiji ostao još meč sa Danskom (23. jun), jasno je da je za Orlove ovaj šampionat završen jer više ne postoji šansa da se plasiraju u polufinale. Nikada mlada reprezentacija do sada nije primila pet golova, a sada ih je primila šest. Ovo je 12. utakmica zaredom na evropskim prvenstvima za mlade u kojima Srbija ostaje bez pobede. 

Ništa Srbija nije pokazala na ovom meču, jedina svetla tačka bilo je nekoliko dobrih odbrana Borisa Radunovića. Bez ideje, bez energije, bez sistema. Samo jedan šut u okvir gola iz igre dovoljno govori o tome kako su Orlovi igrali na ovom meču. 

Nemačka je imala više loptu u nogama, lako je probijala odbranu Srbije i lako stvarala prilike.

Za samo 37 minuta Nemačka je vodila 3:0 uz pogodak Rihtera i dva Valdšmita koji je do kraja došao i do het – trika. U strelce se za Nemačku upisao i Daud koji je skrivio penal u 83. minutu kada je u kaznenom prostoru nesmotreno oborio Ranđelovića. Za konačnih 6:1 pogodio je u nadoknadi Majer. 

Precizan je sa bele tačke za Srbiju bio kapiten Andrija Živković. Ovo je prvi gol za Orlove na prvenstvu i prvi za Andriju Živkovića nakon 58 utakmica.

U Grupi B Nemačka je sada prva sa dve pobede, Danska i Austrija imaju po tri boda, a Srbija je bez bodova.

Detalje utakmice možete pronaći ovde, a tekstualni prenos mogli ste da pratite na našem sajtu. 

SASTAVI: 

TOK MEČA:

10′ – Krenula je Srbija napadački, pa se u prvih nekoliko minuta našla u izglednim prilikama ispred gola Nemačke, ali izostaje završnica. Nema promene rezultata. 

13′ – Imala je sreće Srbija. Ispala je odbrana Orlova još jednom, nisu se snašli Nemci, ali bio je i ofsajd.

16′ – GOL! Vodi Nemačka 1:0. Naivno je Srbija primila ovaj gol. Levin Estunali poslao je loptu kroz celu odbranu Orlova. Marko Rihter je lepo primio, prevario golmana Radunovića i zatresao mrežu. 

https://twitter.com/louorns/status/1141787526514073600

30′ – GOL! Vode Nemci 2:0. Usledila je jedna polukontra iz koje strelac prvog gola Rihter pronalazi Đan – Luku Valdšmita koji pogađa za 2:0. Srbija još uvek nema šut u okvir gola na ovoj utakmici. Nemačka ima i veći posed, ali je i opasnija na terenu. Još jednom gledamo situaciju da neko od igrača reprezentacije Srbije usred meča nekod od igrača odlazi na klupu da razgovara sa selektorom o promeni taktike.

37′ – GOL! Novi gol za Nemačku. Prolaze napadi Nemaca bez ikakvih poteškoća. Nakon sjajne kontre odličan gol postiže Valdšmoit. Selektor Srbije samo širi ruke kraj aut linije. 

https://twitter.com/KML7i/status/1140717004288143360

Poluvreme – Teških 45 minuta je ostalo iza Orlova. Nemačka vodi 3:0, a Srbija nije uputila nijedan šut u okvir gola rivala. 

53′ – Srbija je uputila prvi šut ka golu na utakmici. Luka Jović našao se dobroj prilici nakon štoi se izborio za mesto u kaznenom prostoru, ali je Aleksander Nubel bio oprezan.

63′ – Odlična odbrana Radunovića. Njegove odbrane su jedina pozitivna tačka u igri Srbije i na ovom meču.

69′ – GOL! Mahmud Daud sjanim šutem iz daljine šalje loptu u mrežu Srbije za 4:0 za Nemce.

https://twitter.com/bogsigplatz/status/1141805532333916162

70′ – Luku Jovića na terenu je zamenio Dejan Joveljić. Ranije je selektor Đorović je umesto Danila Pantića u igru uveo Lazara Ranđelovića

80′ – GOL! Het – trik Valdšmita! Nemačka dolazi do velikih 5:0!

83′ – Penal za Srbiju. Daud je u kaznenom prostoru oborio Ranđelovića. Šutiraće Andrija Živković

85′ – GOL! Prvi gol Srbije na Evropskom prvesntvu i prvi gol Andrije Živkovića posle 58 utakmica (za tim i reprezentaciju)

90+2′ – GOL! Da upotpuni katastrofu Srbije pobrinui se Arne Majer u poslednjim momentima meča.