U21: Musa Dembele presudio Hrvatima

EURO 21. jun 201922:50 > 22:55
Podeli:
Lars Baron, Getty Images Sport

Mlada fudbalska reprezentacija Hrvatske (igrači do 21 godine) pretrpela je i drugi poraz na šampionatu Evrope i tako izgubila sve šanse da se plasira u polufinale.

Selekcija Francuske je u drugom kolu grupe C savladala Hrvatsku 1:0 i sa maksimalnih šest bodova na vrhu tabele izjednačila se da reprezentacijom Rumunije, koja je u petak pobedila Englesku 4:2.

Jedini gol za Francusku postigao je napadač Liona Musa Dembele, koji je u 8. minutu sjajno skočio između dvojice defanzivaca Hrvatske i glavom savladao Josipa Posaveca.

https://twitter.com/TouchlineNorth/status/1142148587884875779

Galski petlovi su kontrolisali dešavanja na terenu, imali su 62 odsto loptu u posedu, a rivalima, koji više nemaju šanse da se bore za olimpijsku vizu, nisu dopustili nijedan šut u okvir gola.

Duel poslednjeg kola između Rumunije i Francuske odlučiće pobednika grupe C i direktnog putnika u polufinale, dok remi oba tima vodi među četiri najbolja.

Naime, u polufianle će i najbolja drugoplasirana ekipa, a posle dva kola samo Rumuni i Francuzi imaju po šest bodova, a ostale četiri reprezentacije (Italija, Španija, Danska i Austrija) po tri.