EP U19(ž): Norvežanke se borile, ali bez polufinala

EURO 22. jul. 201921:18 > 21:26
Podeli:
Printscrean

U ponedeljak su odigrane utakmice poslednjeg, trećeg kola na Evropskom prvenstvu za fudbalerke uzrasta do 19 godina. Plasman u polufinale ostvarile su selekcije Nemačke, Španje, Francuske i Holandije.

U grupi B, Nemačka i Španija odigrale su meč bez golova i pobednika, te su sa po sedam bodova i jedna i druga selekcija ostvarile plasman u polufinale. Engleska je ostvarila Pirovu pobedu protiv Belgije minimalnim rezultatom. Jedini pogodak postigla je Eboni Salmon u 26. minutu utakmice.

U A grupi je bilo mnogo zanimljivije i plasman u polufinale za sve selekcio bio je neisvestan sve do poslednjeg sudijskog zvižduka. Francuska i Norveška su podelile bodove pošto je na kraju jako zanimljive utakmice rezultat bio 3:3. Azaro je dovela Francusku do prednosti u devetom minutu, da bi u 12. Bragstad porvnala rezultat. Do kraja je ovakav scenario viđen još dva puta. Ponovo su povele Francuskinje u 34. preko petnaestogodišnje Viki Bešo, da bi u 39. talentovana Bragstad ponovo poravnala rezultat. U drugom poluvremenu Melvin Mlard je i treći put dovela Francusku do prednosti, ali su uporne Norvežanke u poslednjim momentima utakmice došle do izjdnačenja preko Sare Herte, što je ipak bilo nedovoljno za plasman u narednu fazu.

Ipak prolaz u polufinale ostvarila je i Holadnija koja je sa 4:0 bila ubedljiva protiv Škotske. Lin Vilms je načela mrežu selekcije sa Ostrva u prvom minutu, da bi u 33. Marisa Olislagers duplirala prednost. Lisa Dorm je u drugom poluvremenu sa nova dva pogodka postavila konačan rezultat.

Parove polufinala čine Španija – Francuska i Nemačka – Holandija, a sve utakmice na programu su u četvrtak.